Tänä vuonna luettu 2 254 682 uutista.
This year 2 254 682 news read.

Onnelliset pavut kertovat kahvin matkasta pensaasta kuppiin

Paulig jatkaa keskustelua kahvin valoisan tulevaisuuden puolesta ja avaa kahvituotannon eri vaiheet pensaasta kuppiin Onnelliset pavut -tarinan kautta. 

Pauligin tavoitteena on tehdä maailman parasta kahvia ja yritys uskoo, että se syntyy vain laadukkaista, maukkaista ja onnellisen arvoketjun läpi kulkeneista kahvipavuista. Paulig esitteli alkuvuodesta kahvinystävien kauhuskenaarion, Blend 2080 -tuotteen, kahvin ilman kahvia. Paulig haluaa tarjota merkityksellisiä kahvihetkiä myös jatkossa ja tulevaisuuden kahvinautinnot varmistetaan vain vastuullisen toiminnan kautta. Onnelliset pavut esittelevät vastuullisuustekoja koko kahvin arvoketjun mitalta.

"Olemme tehneet vastuullisuustyötä pitkäjänteisesti ja kestävä kehitys on kiinteä osa kaikkien pauliglaisten työtä, jotta myös tulevat sukupolvet voivat nauttia kahvihetkistä. Haluamme valmistaa maailman parasta kahvia, joka syntyy vain vastuullisen arvoketjun läpi kulkeneista kahvipavuista. Kahvipapujen tarina alkaa viljelijän käsistä. Sieltä ne kulkevat pitkän matkan paahtimollemme ja lopulta kahvinystävän kuppiin", kertoo Pauligin toimitusketjusta vastaava johtaja Katariina Aho.

Kahvinautinto on moniulotteinen: kahvin makukokemus syntyy itse nautintohetkestä, tunnelmasta ja paikasta sekä tietysti kahvin mausta ja tuoksusta. Merkitykselliseen kahvihetkeen ja kahvin jälkimakuun vaikuttaa myös kestävä ja vastuullinen kahvin viljely- ja valmistusprosessi. Paulig on perheyhtiö, joka on jo vuodesta 1876 saakka tehnyt yhteistyötä toisten perheyritysten eli kahvinviljelijöiden kanssa. Paulig haluaa tuntea yhteistyökumppanit ja heidän olosuhteensa hyvin valmistaakseen laadukasta kahvia. Kahvin hankintaketjun lisäksi vastuullisuustyö linkittyy arjessa myös yrityksen omaan henkilöstöön, tuoteturvallisuuteen ja toiminnan ympäristöystävällisyyteen.

"Alkuperän syvällinen tunteminen on meille tärkeä asia. Kahvipapumme ovat lähes aina peräisin pieniltä perheyrityksiltä, joiden uhkana ovat monet asiat, kuten ilmastonmuutos ja riittävän toimeentulon puute. Lähdemme siitä, että kahvinviljelijän on pystyttävä elättämään itsensä ja perheensä ja varmistamaan kannattavan elinkeinon myös perheen tuleville sukupolville. Kumppanuushankkeidemme kautta olemme onnistuneet tukemaan satoja tuhansia viljelijöitä saamaan paremman tuoton kahvisadosta tarjoten myös kahvinystäville merkityksellisiä ja maistuvia kahvihetkiä", toteaa Katariina Aho Pauligilta.

Paulig paahtaa noin joka sadannen maailmassa tuotetun kahvipavun, mikä tarkoittaa noin 60 miljoonaa kiloa kahvia vuodessa. Yrityksen toimilla on merkitystä kahvialalla. Paulig saavuttaa tämän vuoden loppuun mennessä merkittävän tavoitteen: kaikki Pauligin kahvi tulee olemaan vastuulliseksi varmennettua eli vastuullisten kumppanuusohjelmien kautta hankittua tai vastuullisesti sertifioitua. Pauligin vastuullisuusteoista voi lukea lisää Paulig-konsernin juuri julkaistusta vuoden 2017 vastuullisuusraportista.

Pauligin Onnelliset pavut -tarinaan ja kahvipavun vastuulliseen matkaan voi syventyä Pauligin verkkosivuilla, jossa kahvin arvoketju on esitelty aina pensaasta kuppiin: paulig.fi/vastuullisuus

Lähde: Paulig Group


Päivitetty/Updated: 21.05.2018

Yhteistyökumppaneita

Twitter

Yhteistyökumppaneita

Tietoa Vastuullisuusuutisista

Vastuullisuusuutiset.fi on SoMe-kanava vastuullisille yrityksille ja organisaatioille.

Vastuullisuusuutiset.fi-portaalissa julkaistaan kotimaisia ja kansainvälisiä vastuullisuuden ja kestävän kehityksen uutisia päivittäin – 7 päivänä viikossa vuoden jokaisena päivänä kello 10.00 ja 17.30. Viikottain julkaisemme myös yhteistyökumppaneidemme parhaat käytännöt lukijoillemme.

Kello 10 ilmestyvän Vastuullisuusuutiset.fi-uutiskirjeen voi tilata kuka tahansa. Vastuullisuusuutiset.fi-uutisten toimituksesta vastaavat Crnet Oy ja CRnet Verkosto. Teknisestä toteutuksesta vastaa Metael Oy. Vastuullisuusuutiset.fi vastaava päätoimittaja on TkT Tuula Pohjola.

Lisää tietoa Vastuullisuusuutiset.fi-yhteistyöstä

About Us

Vastuullisuusuutiset.fi (CSR News) is a social media channel for responsible businesses and organizations.

Vastuullisuusuutiset.fi publishes national and international news about corporate social responsibility (CSR) and sustainable development - every day of the year at 10.00 and 17.30. We also publish weekly best practice news from our partner organizations.

Anyone can subscribe to the Vastuullisuusuutiset.fi- morning newsletter free of charge. The news are assembled by CRnet Oy and CRnet Network. The technical execution is provided by Metael Oy. The Editor in Chief is D.Sc.(Tech.) Tuula Pohjola.