Tänä vuonna luettu 2 249 447 uutista.
This year 2 249 448 news read.

Kulttuuriset mieltymykset osaksi vanhustyön luomaa hyvinvointia

Rovaniemi panosti kulttuuriseen vanhustyöhön palkkaamalla ikäihmisten kulttuuripalvelujen tuottajan. 

Rovaniemi on osa 13 suomalaisen kaupungin Aili-verkostoa, jossa kehitetään kulttuurista vanhus- ja seniorityötä. Vastaavanlaisia toimintamalleja, jossa kulttuurituottajan palkka maksetaan sekä perusturvan että kulttuuripuolen kassasta löytyy ainakin Helsingistä, Tampereelta ja Seinäjoelta.

Ennakkoluulottomia avauksia tarvitaan, kun sote-uudistus lisää ennaltaehkäisevän työn määrää kunnissa. Rovaniemellä halutaankin nyt listata lääkkeiden lisäksi myös vanhusten lempilaulut. "Terveydenhuoltoon liittyviä asioita kirjataan tarkasti, mutta ihmisten kulttuurisia mieltymyksiä ei tunneta", sanoo ikäihmisten kulttuuripalvelujen tuottaja Matti Selin.

Olennaista on, että ihmistä hoidetaan kokonaisuutena ja hänen taustansa tunnetaan. "Aletaan ymmärtää, että taiteella ja kulttuurilla on oikeasti hyvinvointivaikutuksia ja että sillä on iso merkitys, että toimitaan tällä tavalla ennaltaehkäisevästi", Selin sanoo.

Rovaniemen vapaa-ajanpalvelujen palvelupäällikön mukaan ikäihmisten kulttuurituottajan palkkausta vauhdittivat sote-alalle kaavaillut muutokset. "Yhdessä perusturvapalvelujen kanssa mietimme, miten voisimme ennakoida sitä, että tapahtuu uudistuksia, jolloin sote muuttaa maakuntaa ja moni ennaltaehkäisevä palvelu jää kuntaan", Merja Tervo sanoo.

Lähde: Yle  


Päivitetty/Updated: 17.05.2018

Yhteistyökumppaneita

Twitter

Yhteistyökumppaneita

Tietoa Vastuullisuusuutisista

Vastuullisuusuutiset.fi on SoMe-kanava vastuullisille yrityksille ja organisaatioille.

Vastuullisuusuutiset.fi-portaalissa julkaistaan kotimaisia ja kansainvälisiä vastuullisuuden ja kestävän kehityksen uutisia päivittäin – 7 päivänä viikossa vuoden jokaisena päivänä kello 10.00 ja 17.30. Viikottain julkaisemme myös yhteistyökumppaneidemme parhaat käytännöt lukijoillemme.

Kello 10 ilmestyvän Vastuullisuusuutiset.fi-uutiskirjeen voi tilata kuka tahansa. Vastuullisuusuutiset.fi-uutisten toimituksesta vastaavat Crnet Oy ja CRnet Verkosto. Teknisestä toteutuksesta vastaa Metael Oy. Vastuullisuusuutiset.fi vastaava päätoimittaja on TkT Tuula Pohjola.

Lisää tietoa Vastuullisuusuutiset.fi-yhteistyöstä

About Us

Vastuullisuusuutiset.fi (CSR News) is a social media channel for responsible businesses and organizations.

Vastuullisuusuutiset.fi publishes national and international news about corporate social responsibility (CSR) and sustainable development - every day of the year at 10.00 and 17.30. We also publish weekly best practice news from our partner organizations.

Anyone can subscribe to the Vastuullisuusuutiset.fi- morning newsletter free of charge. The news are assembled by CRnet Oy and CRnet Network. The technical execution is provided by Metael Oy. The Editor in Chief is D.Sc.(Tech.) Tuula Pohjola.