Tänä vuonna luettu 2 498 321 uutista.
This year 2 498 321 news read.

Suoramyyntisovellus houkuttelee mökkimatkalaisia koukkaamaan tilalle - 'Google on ruuhkainen paikka'

Moni suoramyyntitila sijaitsee verkon katvealueella. ProLocalisin tekijät haluavat ohjata ihmiset suoraan pientuottajien luokse.

Siinä se meni, tienvarsikyltti. "Mansikkaa" kyltissä luki, mutta mistä pitikään kääntyä? Entä näkikö joku aukioloaikoja?  Autolla hurauttaa kilometrin ohi ennen kuin poikkeamista on ehtinyt harkita loppuun.  Siihen ProLocalisin perustaja Christos Granqvist, pientuottaja itsekin, haluaa muutoksen. Suoramyyntiä aiotaan helpottaa mobiilisovelluksen avulla.

Sovelluksessa aukeaa kartta, josta voi nähdä itseään lähellä olevat suoramyyntitilat vaikka mökkireissua suunnitellessa. "Haluamme ohjata ihmiset suoraan pientuottajien luokse." Meneillään on ProLocalisin pilottivuosi. Markkinointi kuluttajille alkaa ensi kuussa. 

Mukaan halutaan pientuottajia liha- ja marjatiloista sekä käsityöpajoista turismielämysten tuottajiin. Miksei ProLocalis keskity vain maatalouteen? "Omassa tuttavapiirissä on kaikenlaisia pientuottajia ja kaikilla on sama ongelma. Markkinoinnin kanssa ollaan yksin", Granqvist perustelee.

"Ne jotka osaavat ja maksavat, pärjäävät jotenkin. Demokratisoitua näkyvyyttä ei ole olemassa. Google on ruuhkainen paikka eivätkä pienet siellä näy. Emme kuitenkaan ole tekemässä keltaisia sivuja emmekä kirpputoria."  Eli jos ostat kukkia tukusta, et saa myydä niitä Pro Localisin kautta. Vaan jos kasvatat kukat itse tai tarjoat lähipalvelua kuten istutusta, palvelu on sinulle tehty.

Nyt tuottajia on mukana joitakin kymmeniä. Lisää aiotaan haalia mukaan yhteistyökumppanien avulla. Yhteistyössä toimii myös Kirkkonummen kunta, jonka kanssa ProLocalis tuo palvelua näkyviin pientuottajatoreilla. Myyntipalvelua tuottajilta kuluttajille tarjoaa myös ruokaasuomesta.fi. "Sen kanssa on keskusteltu yhteistyöstä."

Kuin tässä ei olisi suunnitelmaa kerrakseen, tähtäimessä ovat lisäksi ulkomaan markkinat. Yhdysvalloissa katseet on käännetty useampaan osavaltioon. Wisconsinissa on Kalifornian jälkeen toiseksi eniten luomutuottajia, mainitsee ProLocalisin strategiasta ja myynnistä vastaava Troy Woodson.  Hetkinen. Yhdysvaltoihin, maailman kilpailluimmille markkinoille? Yllättäen vastaavaa palvelua ei ollut tarjolla, Grandqvist kertoo.

Lähde: MT


Päivitetty/Updated: 13.05.2018

Yhteistyökumppaneita

Twitter

Yhteistyökumppaneita

Tietoa Vastuullisuusuutisista

Vastuullisuusuutiset.fi on SoMe-kanava vastuullisille yrityksille ja organisaatioille.

Vastuullisuusuutiset.fi-portaalissa julkaistaan kotimaisia ja kansainvälisiä vastuullisuuden ja kestävän kehityksen uutisia päivittäin – 7 päivänä viikossa vuoden jokaisena päivänä kello 10.00 ja 17.30. Viikottain julkaisemme myös yhteistyökumppaneidemme parhaat käytännöt lukijoillemme.

Kello 10 ilmestyvän Vastuullisuusuutiset.fi-uutiskirjeen voi tilata kuka tahansa. Vastuullisuusuutiset.fi-uutisten toimituksesta vastaavat Crnet Oy ja CRnet Verkosto. Teknisestä toteutuksesta vastaa Metael Oy. Vastuullisuusuutiset.fi vastaava päätoimittaja on TkT Tuula Pohjola.

Lisää tietoa Vastuullisuusuutiset.fi-yhteistyöstä

About Us

Vastuullisuusuutiset.fi (CSR News) is a social media channel for responsible businesses and organizations.

Vastuullisuusuutiset.fi publishes national and international news about corporate social responsibility (CSR) and sustainable development - every day of the year at 10.00 and 17.30. We also publish weekly best practice news from our partner organizations.

Anyone can subscribe to the Vastuullisuusuutiset.fi- morning newsletter free of charge. The news are assembled by CRnet Oy and CRnet Network. The technical execution is provided by Metael Oy. The Editor in Chief is D.Sc.(Tech.) Tuula Pohjola.