Tänä vuonna luettu 2 498 629 uutista.
This year 2 498 630 news read.

WWF:n Norppalive on nyt auki

Saimaannorppien löhöilyä voi jälleen seurata suorassa lähetyksessä, kun WWF avasi Norppaliven 8.5.2018.

Kahtena viime keväänä Norppaliveä ja julkkisnorppa Pullervon köllöttelyä on katsottu yli viisi miljoonaa kertaa. Tänä vuonna Norppalive on osa WWF:n laajempaa livekamerasivustoa, WWF:n Luontoliveä. Norppaliven kamera on asennettu samaan paikkaan kuin aiempina vuosina. 

Pullervosta on tehty jo havainto lähialueelta, joten Norppaliven kolmas tuotantokausi käynnistyy jännittävissä tunnelmissa. Norpat nousevat rantakiville vaihtamaan karvansa nyt, kun viimeisetkin jäät ovat lähteneet Saimaalta. "Saimaannorpat ovat melko paikkauskollisia, joten toivomme ja uskomme Pullervon nousevan tänäkin keväänä kameran eteen. Erittäin uhanalaisten saimaannorppien liikkeitä ei voi kuitenkaan ennustaa täydellä varmuudella. Niinpä emme voi taata tai vaatia, että se tai joku sen lajitoveri ilmestyy kameran eteen välittömästi", WWF:n viestinnän asiantuntija Joonas Fritze sanoo. 

WWF toteuttaa Norppaliven yhdessä luontokuvaaja Juha Taskisen, Itä-Suomen yliopiston norppatutkijoiden, Live Eyen, Pukki Visualsin ja Franticin kanssa. Lisäksi WWF kiittää Metsähallituksen luontopalveluita ja Etelä-Savon ELY-keskusta yhteistyöstä. WWF aloitti huhtikuussa Norppaliven suursuosion innoittamana myös muita livelähetyksiä luonnosta. 

WWF:n Luontolive -sivuilla voi seurata nyt paitsi saimaannorppia myös metsäpeuroja ja liito-oravaa. Lisäksi osoitteessa luontolive.wwf.fi voi kuunnella luonnon ääniä suorassa lähetyksessä. "Kaikkien Luontoliven eri kamera- ja äänihankkeiden tavoitteena on levittää tietoa harvinaisista eläinlajeista ja niiden kohtaamista uhkista sekä innostaa ihmisiä osallistumaan luonnon suojeluun", WWF:n suojelujohtaja Jari Luukkonen sanoo. Norppalive ja muut livelähetykset ovat seurattavissa osoitteessa http://luontolive.wwf.fi/

Lähde: WWF Suomi


Päivitetty/Updated: 08.05.2018

Yhteistyökumppaneita

Twitter

Yhteistyökumppaneita

Tietoa Vastuullisuusuutisista

Vastuullisuusuutiset.fi on SoMe-kanava vastuullisille yrityksille ja organisaatioille.

Vastuullisuusuutiset.fi-portaalissa julkaistaan kotimaisia ja kansainvälisiä vastuullisuuden ja kestävän kehityksen uutisia päivittäin – 7 päivänä viikossa vuoden jokaisena päivänä kello 10.00 ja 17.30. Viikottain julkaisemme myös yhteistyökumppaneidemme parhaat käytännöt lukijoillemme.

Kello 10 ilmestyvän Vastuullisuusuutiset.fi-uutiskirjeen voi tilata kuka tahansa. Vastuullisuusuutiset.fi-uutisten toimituksesta vastaavat Crnet Oy ja CRnet Verkosto. Teknisestä toteutuksesta vastaa Metael Oy. Vastuullisuusuutiset.fi vastaava päätoimittaja on TkT Tuula Pohjola.

Lisää tietoa Vastuullisuusuutiset.fi-yhteistyöstä

About Us

Vastuullisuusuutiset.fi (CSR News) is a social media channel for responsible businesses and organizations.

Vastuullisuusuutiset.fi publishes national and international news about corporate social responsibility (CSR) and sustainable development - every day of the year at 10.00 and 17.30. We also publish weekly best practice news from our partner organizations.

Anyone can subscribe to the Vastuullisuusuutiset.fi- morning newsletter free of charge. The news are assembled by CRnet Oy and CRnet Network. The technical execution is provided by Metael Oy. The Editor in Chief is D.Sc.(Tech.) Tuula Pohjola.