Tänä vuonna luettu 2 010 307 uutista.
This year 2 010 307 news read.

Suomesta lähtenyt Isiksen riveihin arviolta 20 naista 

Sisäministeriö arvioi, että Suomesta lähteneet naiset ovat synnyttäneet Isiksen alueilla toistakymmentä lasta. 

Ongelma tulee tiedostaa, mutta lapsia ei saisi leimata turvallisuusuhaksi, sanoo Tarja Mankkinen sisäministeriön poliisiosastolta.  Naisten osuus Isiksen vierastaistelijoista on ollut suuri: 20-30 prosenttia. Suojelupoliisin arvion mukaan Suomesta on lähtenyt Syyrian ja Irakin konfliktialueille 80 henkilöä, joista parikymmentä on naisia.

Naisen rooli ei ole ollut pelkästään olla miespuolisen taistelijan tai "marttyyrin" vaimo. - Naisten roolina on ollut tuottaa propagandaa ja rekrytoida muita naisia, sanoo sisäministeriön poliisiosaston kehittämispäällikkö Tarja Mankkinen.

Propagandan ja rekrytoinnin lisäksi Isis tarvitsi naisia riveihinsä synnyttämään uutta taistelijoiden sukupolvea. Sisäministeriön arvion mukaan Suomesta Isiksen alueille lähteneet naiset ovat synnyttäneet mahdollisesti toistakymmentä lasta. Heidän lisäkseen noin 30 lasta on matkustanut alueelle vanhempiensa mukana.  - Lapsia, jouden vanhemmilla on Suomeen joku linkki, kuten kansalaisuus, kaksoiskansalaisuus, tai pysyvä oleskelulupa. Mutta (Isiksen alueilla) ei ole väestökirjanpitoa, joten syntyneiden määrää ei voi tarkkaan tietää, Mankkinen sanoo.

Taistelualueille lähteneistä on Suojelupoliisin arvion mukaan palannut noin 20. Suojelupoliisi myös ennakoi osan lähteneistä naisista palaavan lapsineen Suomeen.  Sisäministeriön Mankkisen mukaan ongelma on kaksipiippuinen. Toisaalta ongelma on ehdottomasti tiedostettava, toisaalta lapsien leimaaminen ei todetusti auta radikalisoitumisen ennaltaehkäisyssä.

Lähde: Yle


Päivitetty/Updated: 16.04.2018

Yhteistyökumppaneita

Twitter

Yhteistyökumppaneita

Tietoa Vastuullisuusuutisista

Vastuullisuusuutiset.fi on SoMe-kanava vastuullisille yrityksille ja organisaatioille.

Vastuullisuusuutiset.fi-portaalissa julkaistaan kotimaisia ja kansainvälisiä vastuullisuuden ja kestävän kehityksen uutisia päivittäin – 7 päivänä viikossa vuoden jokaisena päivänä kello 10.00 ja 17.30. Viikottain julkaisemme myös yhteistyökumppaneidemme parhaat käytännöt lukijoillemme.

Kello 10 ilmestyvän Vastuullisuusuutiset.fi-uutiskirjeen voi tilata kuka tahansa. Vastuullisuusuutiset.fi-uutisten toimituksesta vastaavat Crnet Oy ja CRnet Verkosto. Teknisestä toteutuksesta vastaa Metael Oy. Vastuullisuusuutiset.fi vastaava päätoimittaja on TkT Tuula Pohjola.

Lisää tietoa Vastuullisuusuutiset.fi-yhteistyöstä

About Us

Vastuullisuusuutiset.fi (CSR News) is a social media channel for responsible businesses and organizations.

Vastuullisuusuutiset.fi publishes national and international news about corporate social responsibility (CSR) and sustainable development - every day of the year at 10.00 and 17.30. We also publish weekly best practice news from our partner organizations.

Anyone can subscribe to the Vastuullisuusuutiset.fi- morning newsletter free of charge. The news are assembled by CRnet Oy and CRnet Network. The technical execution is provided by Metael Oy. The Editor in Chief is D.Sc.(Tech.) Tuula Pohjola.