Tänä vuonna luettu 2 009 721 uutista.
This year 2 009 722 news read.

Me­ren mys­ti­nen voi­ma

Merentutkimus ei olisi Tvärminnessä maailman huippua ilman yksityistä lahjoitusrahaa.

Helsingin yliopiston Itämerentutkimuksen professori Alf Norkko on kansainvälisen uran luonut tutkija.  - Meri on mystinen paikka. Mitä siellä pinnan alla piilee? Se kiinnostaa minua aina vain. On klisee mutta totta, että tiedämme enemmän siitä, mitä on kuun pinnalla kuin mitä meren pinnan alta löytyy, Alf Norkko sanoo.  

Merentutkijaksi Norkko päätyi aikoinaan luonnonsuojelullisista syistä. Mystisen meren hyvinvointi on ihmisten vastuulla. - Ihmisen toiminnan vaikutus ekosysteemiin alkoi huolestuttaa. Toimiva ja hyväkuntoinen luonto on meille elintärkeä asia, mutta suhtaudumme siihen toisinaan hyvin välinpitämättömästi.

Ansioitunut ekologi palasi jokin aika sitten maailmalta Suomeen ja töihin Tvärminnen eläintieteelliselle asemalle. Tvärminnen asema on Itämeren suurin rannikkoekologian tutkimuskeskus. Tätä se ei olisi ilman yksityisiä lahjoittajia, sillä yliopiston perusmäärärahat riittävät lähinnä aseman -- sinänsä kalliiseen -- ylläpitoon.  - Olemme saaneet 5-6 vuodessa useita erittäin merkittäviä lahjoituksia ja se näkyy tutkimuksessa, Norkko kiittää.

- Kun aloitin vuonna 2012, asemalla oli vain muutama ympärivuotinen tutkija. Nyt meitä on noin tusina, kiitos lahjoittajien kuten Nottbeckin ja Talaan säätiöt, Svenska Kulturfonden, Sophie von Julinin säätiö sekä yksityishenkilö Heidi Andersson.

Lahjoita tänään -päivä 16.4. on Helsingin yliopiston yhteinen ponnistus tutkimuksen ja opiskelun tukemiseksi.  Jokainen lahjoitus on tärkeä tuki tieteelle ja auttaa tutkijoita ja opiskelijoita toimimaan paremman maailman puolesta. Tänä vuonna päivän lahjoitukset ohjataan kestävän kehityksen haasteiden ratkaisemiseen tieteen avulla.

Lähde: Helsingin yliopisto


Päivitetty/Updated: 16.04.2018

Yhteistyökumppaneita

Twitter

Yhteistyökumppaneita

Tietoa Vastuullisuusuutisista

Vastuullisuusuutiset.fi on SoMe-kanava vastuullisille yrityksille ja organisaatioille.

Vastuullisuusuutiset.fi-portaalissa julkaistaan kotimaisia ja kansainvälisiä vastuullisuuden ja kestävän kehityksen uutisia päivittäin – 7 päivänä viikossa vuoden jokaisena päivänä kello 10.00 ja 17.30. Viikottain julkaisemme myös yhteistyökumppaneidemme parhaat käytännöt lukijoillemme.

Kello 10 ilmestyvän Vastuullisuusuutiset.fi-uutiskirjeen voi tilata kuka tahansa. Vastuullisuusuutiset.fi-uutisten toimituksesta vastaavat Crnet Oy ja CRnet Verkosto. Teknisestä toteutuksesta vastaa Metael Oy. Vastuullisuusuutiset.fi vastaava päätoimittaja on TkT Tuula Pohjola.

Lisää tietoa Vastuullisuusuutiset.fi-yhteistyöstä

About Us

Vastuullisuusuutiset.fi (CSR News) is a social media channel for responsible businesses and organizations.

Vastuullisuusuutiset.fi publishes national and international news about corporate social responsibility (CSR) and sustainable development - every day of the year at 10.00 and 17.30. We also publish weekly best practice news from our partner organizations.

Anyone can subscribe to the Vastuullisuusuutiset.fi- morning newsletter free of charge. The news are assembled by CRnet Oy and CRnet Network. The technical execution is provided by Metael Oy. The Editor in Chief is D.Sc.(Tech.) Tuula Pohjola.