Tänä vuonna luettu 2 498 226 uutista.
This year 2 498 226 news read.

Kohuttu sähköpyörätuki ei etene - valmistelu keskeytettiin vastustuksen takia

Liikenne- ja viestintäministeriö keskeyttää sähköpyörän hankintatuen valmistelun. Syynä on esityksen saama vastustus.

Ministeriön mukaan sähköpyörien hankintaan ei myönnetä tukea tällä hallituskaudella. Tueksi oli ehdotettu 400 euroa ja se olisi astunut voimaan kesällä. Hankintatuki oli alkujaan tarkoitus toteuttaa laajentamalla määräaikaista vähäpäästöisille autoille tarkoitettua hankintatukea koskemaan myös sähköpyöriä. Julkisuudessa oli esillä myös vaihtoehtoinen Ruotsin malli, jossa tuki olisi ollut kiinteän summan sijaan prosentuaalinen. Esitys oli lausuntokierroksella maalis-huhtikuun vaihteessa. 

Sähköpyörätuki aiheutti maaliskuussa pienoisen sopan hallituspuolueiden kesken. Tukea oli ajanut liikenne- ja viestintäministeri Anne Berner (kesk.), mutta keskustan hallituskumppanit kokoomus ja siniset kuitenkin suhtautuivat hankkeeseen nihkeästi. Ministeriön esitys sähköpyörätuesta yllätti muun muassa valtiovarainministeri Petteri Orpon (kok.), joka ilmoitti saman tien, ettei tue esitystä.  Valtioneuvosto julkaisi maaliskuussa kävelyn ja pyöräilyn edistämisohjelman, jossa sähköpyörien hankintatuki ei ollut mukana.

Lähde: STT


Päivitetty/Updated: 12.04.2018

Yhteistyökumppaneita

Twitter

Yhteistyökumppaneita

Tietoa Vastuullisuusuutisista

Vastuullisuusuutiset.fi on SoMe-kanava vastuullisille yrityksille ja organisaatioille.

Vastuullisuusuutiset.fi-portaalissa julkaistaan kotimaisia ja kansainvälisiä vastuullisuuden ja kestävän kehityksen uutisia päivittäin – 7 päivänä viikossa vuoden jokaisena päivänä kello 10.00 ja 17.30. Viikottain julkaisemme myös yhteistyökumppaneidemme parhaat käytännöt lukijoillemme.

Kello 10 ilmestyvän Vastuullisuusuutiset.fi-uutiskirjeen voi tilata kuka tahansa. Vastuullisuusuutiset.fi-uutisten toimituksesta vastaavat Crnet Oy ja CRnet Verkosto. Teknisestä toteutuksesta vastaa Metael Oy. Vastuullisuusuutiset.fi vastaava päätoimittaja on TkT Tuula Pohjola.

Lisää tietoa Vastuullisuusuutiset.fi-yhteistyöstä

About Us

Vastuullisuusuutiset.fi (CSR News) is a social media channel for responsible businesses and organizations.

Vastuullisuusuutiset.fi publishes national and international news about corporate social responsibility (CSR) and sustainable development - every day of the year at 10.00 and 17.30. We also publish weekly best practice news from our partner organizations.

Anyone can subscribe to the Vastuullisuusuutiset.fi- morning newsletter free of charge. The news are assembled by CRnet Oy and CRnet Network. The technical execution is provided by Metael Oy. The Editor in Chief is D.Sc.(Tech.) Tuula Pohjola.