Tänä vuonna luettu 2 010 259 uutista.
This year 2 010 259 news read.

Maksa verot vasta vuosien päästä: Työryhmältä luvassa vaalean vihreää valoa sijoitussäästötileille

Uudet tilit mahdollistaisivat verojen maksun lykkäämisen, jonka toivotaan piristävän osakesijoittamista.

Sijoitussäästötilejä odotellaan sijoittamisen etujärjestöissä. Muutama vuosi sitten rakennetut pitkäaikaissäästötilit eli ps-tilit hiipuivat alkuinnostuksen jälkeen marginaaliin.  Parhaillaan sijoitussäästötilit ovat valtiovarainministeriössä työryhmän käsiteltävänä. Alun perin työryhmänä piti pohtia vain eri sijoitusmuotojen verokohtelun yhdenmukaistamista, mutta matkalla mukaan tulivat myös sijoitussäästötilit.  Ylen tietojen mukaan työryhmä olisi näyttämässä tileille vaalean vihreää valoa. 

Sijoitussäästötilin perusidea on, että sen tuottoja verotetaan vasta varoja nostettaessa. Näin esimerkiksi osakkeiden osinkotulot ja myyntivoitot voi sijoittaa uudelleen ilman veroseuraamuksia, jos tililtä ei nosta varoja.  Tili siis suosii sitkeää säästämistä. Mahdollisuus lykätä verojen maksua vuosikausia voi hyvinkin kiinnostaa suurta joukkoa piensijoittajia. 

Työryhmässä on vahva valtiovarainministeriön edustus. mutta joukossa on myös edustaja finanssialan etujärjestöstä. OP-ryhmä on saanut työryhmään asiantuntijajäsenen. Työryhmä on saamassa työnsä valmiiksi huhtikuun loppuun mennessä. Sen jälkeen asia on etenemässä vauhdilla syksyn budjettiriiheen.

Vastaavat tilit ovat saaneet suuren suosion Ruotsissa, jossa ne ovat olleet käytössä jo vuosia. Norjassa tilit otettiin käyttöön hiljattain. Tanska ehtinee saada valmiiksi oman mallinsa vielä ennen Suomea.

Lähde: Yle


Päivitetty/Updated: 10.04.2018

Yhteistyökumppaneita

Twitter

Yhteistyökumppaneita

Tietoa Vastuullisuusuutisista

Vastuullisuusuutiset.fi on SoMe-kanava vastuullisille yrityksille ja organisaatioille.

Vastuullisuusuutiset.fi-portaalissa julkaistaan kotimaisia ja kansainvälisiä vastuullisuuden ja kestävän kehityksen uutisia päivittäin – 7 päivänä viikossa vuoden jokaisena päivänä kello 10.00 ja 17.30. Viikottain julkaisemme myös yhteistyökumppaneidemme parhaat käytännöt lukijoillemme.

Kello 10 ilmestyvän Vastuullisuusuutiset.fi-uutiskirjeen voi tilata kuka tahansa. Vastuullisuusuutiset.fi-uutisten toimituksesta vastaavat Crnet Oy ja CRnet Verkosto. Teknisestä toteutuksesta vastaa Metael Oy. Vastuullisuusuutiset.fi vastaava päätoimittaja on TkT Tuula Pohjola.

Lisää tietoa Vastuullisuusuutiset.fi-yhteistyöstä

About Us

Vastuullisuusuutiset.fi (CSR News) is a social media channel for responsible businesses and organizations.

Vastuullisuusuutiset.fi publishes national and international news about corporate social responsibility (CSR) and sustainable development - every day of the year at 10.00 and 17.30. We also publish weekly best practice news from our partner organizations.

Anyone can subscribe to the Vastuullisuusuutiset.fi- morning newsletter free of charge. The news are assembled by CRnet Oy and CRnet Network. The technical execution is provided by Metael Oy. The Editor in Chief is D.Sc.(Tech.) Tuula Pohjola.