Tänä vuonna luettu 2 248 835 uutista.
This year 2 248 835 news read.

10 000 euroa odottaa voittajaansa - WWF etsii Itämeren ympäristöystävällisintä viljelijää

Viljelijöille on jälleen tarjolla mahdollisuus erottautua edukseen, kun WWF etsii Itämeren ympäristöystävällisintä maataloustuottajaa. 

Seitsemättä kertaa järjestettävään viljelijäkilpailuun osallistuvat kaikki yhdeksän Itämeren rantavaltiota. Ensimmäisessä vaiheessa kussakin maassa valitaan kansallinen voittaja, joka saa 1000 euron palkinnon. Kansalliset voittajat pääsevät finaaliin, jossa palkintona on 10 000 euroa.

Kilpailuun kannustetaan mukaan viljelijöitä, jotka ovat edelläkävijöitä vesistöjen rehevöitymistä vähentävien menetelmien käytössä. Viljelijää saa myös vinkata, toki heidän omalla suostumuksellaan. Osallistujat voivat olla tavanomaisia tai luomutiloja. Omat innovaatiot ja positiivinen asenne ympäristönhoitoon ovat toivottuja, ja kilpailussa halutaan palkita varsinkin vapaaehtoisuudesta.

"Viljelijöitä usein syytetään Itämeren rehevöittämisestä, koska maataloudesta pääsee paljon typpeä ja fosforia mereen. Viljelijöillä on kuitenkin paljon potentiaalia osallistua rehevöitymisen vähentämiseen muuttamalla viljelymenetelmiään kestävimmiksi. Viljelijäpalkinnon tarkoituksena on nostaa esiin konkreettisia esimerkkejä ympäristömyönteisistä käytännöistä Itämeren rantavaltioissa", sanoo WWF:n suojeluasiantuntija Mervi Ukkonen.

Suomalainen maatila on voittanut kansainvälisen kilpailun kaksi kertaa. Aivan ensimmäisen, vuonna 2009 järjestetyn kilpailun voitti uusikaupunkilainen Vapolan tila. Vuonna 2015 voitto meni Knehtilän tilaa Hyvinkäällä pitäville Markus Eerolalle ja Minna Sakki-Eerolalle, jotka ovat onnistuneet ehkäisemään ravinteiden huuhtoutumista vesistöihin suojavyöhykkeillä ja edistyneellä teknologialla.

Valintakriteerit, hakulomake ja lisätiedot löytyvät osoitteesta wwf.fi/viljelijapalkinto . Hakemusten viimeinen jättöpäivä on 16.4 2018. Kansalliset voittajat julkistetaan toukokuun lopulla ja koko kilpailun voittaja kesällä 2018

Lähde: WWF Suomi


Päivitetty/Updated: 09.03.2018

Yhteistyökumppaneita

Twitter

Yhteistyökumppaneita

Tietoa Vastuullisuusuutisista

Vastuullisuusuutiset.fi on SoMe-kanava vastuullisille yrityksille ja organisaatioille.

Vastuullisuusuutiset.fi-portaalissa julkaistaan kotimaisia ja kansainvälisiä vastuullisuuden ja kestävän kehityksen uutisia päivittäin – 7 päivänä viikossa vuoden jokaisena päivänä kello 10.00 ja 17.30. Viikottain julkaisemme myös yhteistyökumppaneidemme parhaat käytännöt lukijoillemme.

Kello 10 ilmestyvän Vastuullisuusuutiset.fi-uutiskirjeen voi tilata kuka tahansa. Vastuullisuusuutiset.fi-uutisten toimituksesta vastaavat Crnet Oy ja CRnet Verkosto. Teknisestä toteutuksesta vastaa Metael Oy. Vastuullisuusuutiset.fi vastaava päätoimittaja on TkT Tuula Pohjola.

Lisää tietoa Vastuullisuusuutiset.fi-yhteistyöstä

About Us

Vastuullisuusuutiset.fi (CSR News) is a social media channel for responsible businesses and organizations.

Vastuullisuusuutiset.fi publishes national and international news about corporate social responsibility (CSR) and sustainable development - every day of the year at 10.00 and 17.30. We also publish weekly best practice news from our partner organizations.

Anyone can subscribe to the Vastuullisuusuutiset.fi- morning newsletter free of charge. The news are assembled by CRnet Oy and CRnet Network. The technical execution is provided by Metael Oy. The Editor in Chief is D.Sc.(Tech.) Tuula Pohjola.