Tänä vuonna luettu 2 248 761 uutista.
This year 2 248 761 news read.

Myrkylliset alaiset voivat tuhota koko työyhteisön mutta harva esimies uskaltaa kunnolla puuttua tilanteeseen

Jo yksi vakavasti narsistinen alainen voi tuhota johtajan koko elämän.

Psykologian professori Liisa Keltikangas-Järvinen nosti Aamulehdessä (23.1.) esiin vähän puhutun asian: hankalat alaiset. Hän ihmetteli, miksi työpaikoilla ajatellaan, että kaikki on huonon pomon syytä. Tutkimuksissa selvitetään ja luetellaan hyvän johtajan piirteitä irrallaan siitä, keitä hän johtaa.

Professorin mukaan jo yksi työntekijä voi tuhota hyvän työyhteisön, ja vakavasti narsistinen alainen voi tuhota johtajan koko elämän.  Keltikangas-Järvinen ei ole väärässä. Pomojen niskaan on helppo kaataa kaikki työpaikkojen ongelmat. Kenellä tahansa on valta diagnosoida pomonsa narsistiksi ja haukkua tätä kevyesti toisille työkavereille. Johtajan taas ei sovi arvotella alaisiaan eikä varsinkaan ilman vankkoja perusteita.

Toki esimiehellä on käytössään erilaisia työkaluja hankalan alaisen kuriin saamiseksi. Kurinpitotoimet; kuten varoitus, työtehtävien siirto ja työsuhteen purku ovat vain niin järeitä aseita, ettei kokematon saati kokenutkaan esimies välttämättä uskalla niihin tarttua.

Esimiehen velvollisuus on puuttua työpaikan ilmapiiriin ja työturvallisuuden säilymiseen heti. Vaikka hänellä on ylemmän johdon tuki, hänen on osattava toimia omin päin.  Ei riitä, että hankala alainen tuntuu hankalalta, hänen yhteistyökyvyttömyytensä pitää pystyä osoittamaan, tarvittaessa oikeudessa. Harva haluaa tai uskaltaa mennä näin pitkälle, koska prosessi on pitkä, työläs ja henkisesti kuormittava.

Tutkijoiden Dylan Minorin ja Michael Housmanin muutama vuosi sitten tekemän tutkimuksen mukaan myrkyllinen työntekijä (toxic worker) maksaa yritykselle noin 12 000 dollaria vuodessa.  Superosaajat puolestaan lisäsivät yrityksen tuottavuutta keskimäärin 5 000 dollaria vuodessa. Yksi hankala alainen vastaa siis kahta ja puolta supertähteä. Jos supertähti itse on myrkyllinen, hänen yksittäinen panoksena yrityksen tuottavuuteen on silti negatiivinen.

Minorin ja Housmanin tutkimuksessa oli mukana 11 kansainvälistä yritystä ja vajaa 60 000 työntekijää. Heidän mukaansa viisi prosenttia työntekijöistä oli tuollaisia todella hankalia tapauksia.

Työpaikoilla on otettu vapauksia käyttäytyä huonosti yksityiselämän vaikeuksien varjolla.  Floridan yliopistossa sekä myöhemmin Lundin yliopistossa tehtyjen tutkimusten mukaan epäystävällisyys on kuin flunssavirus, se leviää ja tarttuu. Mutta toisin kuin flunssa, epäystävällinen ilmapiiri työpaikoilla ei ole välivaihe, vaan muuttuu helposti vallitsevaksi olotilaksi.

Huonoon käytökseen tottuvat nekin, jotka eivät joudu sen kohteeksi, vaan seuraavat vierestä. Kun yksi paiskoo ovea, toisenkin on helppo tehdä niin. Huonosta käytöksestä tulee kulttuuria. Myrkky leviää yhdestä työhuoneesta toiseen, tiimiin ja osastoon.

Myös Georgetown Universityn professori Christine Porath on tutkinut huonoa käytöstä työpaikoilla. Hänen mukaansa epäystävällisyys saa sen kohteeksi joutuneen murehtimaan ja välttelemään tilanteita, joissa voi tulla kohdelluksi huonosti. Kohteiden työtehokkuus ja sitoutuneisuus työhön laski, ja he yrittivät viettää vähemmän aikaa työpaikalla. Pahimmassa tapauksessa he irtisanoutuivat. Porathin kansainvälisen tutkimuksen päätelmä oli, että huono käytös työpaikoilla on lisääntynyt.

Minorin ja Housmanin loppupäätelmä on, että myrkyllisen työntekijän tunnistaminen jo rekrytointivaiheessa on yritykselle hyödyllisempää kuin superosaajan tunnistaminen. Siksi rekrytoijien pitäisi pyrkiä kiinnittämään aiempaa enemmän huomiota kandidaattien huonoihin piirteisiin sen sijaan, että etsivät ja painottavat ylikyvykkyyksiä.

Lyhyesti sanottuna paras tapa suojautua myrkkyalaisilta on jättää heidät palkkaamatta.

Lähde: Talouselämä


Päivitetty/Updated: 07.03.2018

Yhteistyökumppaneita

Twitter

Yhteistyökumppaneita

Tietoa Vastuullisuusuutisista

Vastuullisuusuutiset.fi on SoMe-kanava vastuullisille yrityksille ja organisaatioille.

Vastuullisuusuutiset.fi-portaalissa julkaistaan kotimaisia ja kansainvälisiä vastuullisuuden ja kestävän kehityksen uutisia päivittäin – 7 päivänä viikossa vuoden jokaisena päivänä kello 10.00 ja 17.30. Viikottain julkaisemme myös yhteistyökumppaneidemme parhaat käytännöt lukijoillemme.

Kello 10 ilmestyvän Vastuullisuusuutiset.fi-uutiskirjeen voi tilata kuka tahansa. Vastuullisuusuutiset.fi-uutisten toimituksesta vastaavat Crnet Oy ja CRnet Verkosto. Teknisestä toteutuksesta vastaa Metael Oy. Vastuullisuusuutiset.fi vastaava päätoimittaja on TkT Tuula Pohjola.

Lisää tietoa Vastuullisuusuutiset.fi-yhteistyöstä

About Us

Vastuullisuusuutiset.fi (CSR News) is a social media channel for responsible businesses and organizations.

Vastuullisuusuutiset.fi publishes national and international news about corporate social responsibility (CSR) and sustainable development - every day of the year at 10.00 and 17.30. We also publish weekly best practice news from our partner organizations.

Anyone can subscribe to the Vastuullisuusuutiset.fi- morning newsletter free of charge. The news are assembled by CRnet Oy and CRnet Network. The technical execution is provided by Metael Oy. The Editor in Chief is D.Sc.(Tech.) Tuula Pohjola.