Tänä vuonna luettu 2 254 632 uutista.
This year 2 254 632 news read.

Kaarinalainen pienryhmäkoti sai Joutsenmerkin - talo täyttää tiukat ympäristö- ja terveysvaatimukset

Kaarinalaiselle pienryhmäkoti Järvenselälle on myönnetty Joutsenmerkki keskiviikkona. 

Piispanristillä sijaitseva Merikratos Oy:n omistama seitsenpaikkainen pienryhmäkoti on avattu vuodenvaiheessa, ja siellä asuu alaikäisiä, pääsääntöisesti huostaan otettuja lapsia ja nuoria. Järvenselkä on Suomessa kolmas rakennus, jolle myönnetään Joutsenmerkki. Aiemmin sen ovat saaneet pääkaupunkiseudulle rakennettu kerrostalo ja hyvinkääläinen päiväkoti.

Joutsenmerkitty talo täyttää tiukat ympäristö- ja terveysvaatimukset, on energiatehokas ja sen sisäilma on terveellinen. Merkin vaatimukset koskevat rakennusvaihetta sekä materiaaleja ja energiankulutusta. Joutsenmerkki on Pohjoismaiden yhteinen ympäristömerkki, jonka tavoitteena on edistää kestävää kehitystä.

Joutsenmerkkiin sisältyvät vaatimukset näkyvät Merikratoksen sijaishuollon asiantuntijan Mikko Niemelä mukaan materiaalivalintojen lisäksi loppusummassa, sillä merkki nosti rakennuskustannuksia Niemelän arvion mukaan noin viisi prosenttia. "Rakennus on koko käyttöikänsä turvallinen", Niemelä summaa.

Pienryhmäkoti Järvenselässä uskotaan, että Joutsenmerkitty asuinympäristö tukee traumataustaisten lasten ja nuorten kuntoutusta. "Pysyvien kiintymyssuhteiden ja turvallisen ympäristön tarjoaminen on edelleen sijaishuollon hoitotyön ydin. Useissa tutkimuksissa on kuitenkin havaittu, että traumaattisella kasvuympäristöllä on voinut olla vaikutuksia myös lapsen immunologiaan. Satsaamalla ekologiseen rakentamiseen ja terveeseen sisäilmaan pyritään varmistamaan, etteivät lasten oireet pahene ainakaan asuinympäristön takia", Niemelä kertoo.

Niemelän mukaan Joutsenmerkitty rakennus on myös työntekijöiden etu. "Hoidon tehtävänä on tuottaa lapsille korvaavia ja korjaavia kiintymyssuhteita turvallisen aikuisen vuorovaikutuksessa. Jotta hoito on oikeasti vaikuttavaa, niin aikuisten pitää olla pysyviä. Meille on tärkeää, ettei työntekijöiden tarvitse vaihtaa työpaikkaa ainakaan sen takia, että rakennuksessa olisi sisäilmaongelmia."

Merikratos on yritys, joka tarjoaa lastensuojelu- ja sosiaalipalveluja. Yrityksellä on Kaarinassa yhteensä neljä pienryhmäkotia, joista kunnat ja kaupungit voivat ostaa lastensuojelun kuntoutuspalveluita.

Lähde: Turun Sanomat 


Päivitetty/Updated: 14.02.2018

Yhteistyökumppaneita

Twitter

Yhteistyökumppaneita

Tietoa Vastuullisuusuutisista

Vastuullisuusuutiset.fi on SoMe-kanava vastuullisille yrityksille ja organisaatioille.

Vastuullisuusuutiset.fi-portaalissa julkaistaan kotimaisia ja kansainvälisiä vastuullisuuden ja kestävän kehityksen uutisia päivittäin – 7 päivänä viikossa vuoden jokaisena päivänä kello 10.00 ja 17.30. Viikottain julkaisemme myös yhteistyökumppaneidemme parhaat käytännöt lukijoillemme.

Kello 10 ilmestyvän Vastuullisuusuutiset.fi-uutiskirjeen voi tilata kuka tahansa. Vastuullisuusuutiset.fi-uutisten toimituksesta vastaavat Crnet Oy ja CRnet Verkosto. Teknisestä toteutuksesta vastaa Metael Oy. Vastuullisuusuutiset.fi vastaava päätoimittaja on TkT Tuula Pohjola.

Lisää tietoa Vastuullisuusuutiset.fi-yhteistyöstä

About Us

Vastuullisuusuutiset.fi (CSR News) is a social media channel for responsible businesses and organizations.

Vastuullisuusuutiset.fi publishes national and international news about corporate social responsibility (CSR) and sustainable development - every day of the year at 10.00 and 17.30. We also publish weekly best practice news from our partner organizations.

Anyone can subscribe to the Vastuullisuusuutiset.fi- morning newsletter free of charge. The news are assembled by CRnet Oy and CRnet Network. The technical execution is provided by Metael Oy. The Editor in Chief is D.Sc.(Tech.) Tuula Pohjola.