Tänä vuonna luettu 2 254 862 uutista.
This year 2 254 863 news read.

Ekopaasto haastaa kuluttamaan vähemmän

Kirkon ja ympäristökeskuksen Ekopaasto-kampanja käynnistyi 13.2., ja se jatkuu aina pääsiäiseen asti. 

Kolmen viikon aikana kampanjaan on ilmoittautunut mukaan verkkosivuston ja Facebookin kautta noin 3 500 ihmistä. Kampanja kannustaa muuttamaan omia elämäntapojaan ilmastoystävällisemmiksi ja samalla miettimään, mitä hiljentyminen ja kohtuullisuus omassa elämässä merkitsevät.

Mukana hankkeessa ovat tänä vuonna muun muassa Marttojen toiminnanjohtaja Marianne Heikkilä, näyttelijä Krista Kosonen ja Helsingin yliopiston ilmakehätieteiden osaston johtaja, akatemiaprofessori Markku Kulmala. Paastoon osallistuvat myös kansanedustaja Päivi Lipponen, muusikko Kristian Meurman, toimittaja Jussi-Pekka Rantanen, näyttelijä Maria Sid ja kansanedustaja Jani Toivola.

Tempauksen julkkiskummeista Marianne Heikkilä lupasi ekopaaston ajan muun muassa arvioida kriittisesti omaa ajankäyttöään, tunnistaa aikavarkaat ja raivata lisää aikaa läheisille.  - Olen onnistunut omassa ekopaastolupauksessani hidastamaan ja antamaan aikaa enemmän perheelleni ja läheisilleni. Joudun päivittäin kieltäytymään lukuisista puhuja- ja vierailupyynnöistä eri puolelle Suomea, Heikkilä kertoo.

- Olen myös vähentänyt ruokajätettä jonkin verran hyödyntämällä Marttojen ja HSY:n uutta ruokaripekampanjan reseptiaineistoa. Ruokapiiriä en ole vielä perustanut, odotan kesälomaan, kun tapaan ystäviäni ja niin edelleen. Eli osa toteutunut, osa odottaa vielä tekemistä.

Suosituimmat paastokohteet ekopaasto.fi:n tilaston mukaan ovat kuluttamisen vähentäminen, kasvisruuan lisääminen ruokavaliossa, nautintoaineiden käytön vähentäminen sekä hiljentyminen ja tahdin hidastaminen elämässä.

Kampanjaan ehtii vielä mukaan, mutta tempausta voi jatkaa myös yksinään pääsiäisen jälkeen.

Lähde: Aamuposti


Päivitetty/Updated: 14.02.2018

Yhteistyökumppaneita

Twitter

Yhteistyökumppaneita

Tietoa Vastuullisuusuutisista

Vastuullisuusuutiset.fi on SoMe-kanava vastuullisille yrityksille ja organisaatioille.

Vastuullisuusuutiset.fi-portaalissa julkaistaan kotimaisia ja kansainvälisiä vastuullisuuden ja kestävän kehityksen uutisia päivittäin – 7 päivänä viikossa vuoden jokaisena päivänä kello 10.00 ja 17.30. Viikottain julkaisemme myös yhteistyökumppaneidemme parhaat käytännöt lukijoillemme.

Kello 10 ilmestyvän Vastuullisuusuutiset.fi-uutiskirjeen voi tilata kuka tahansa. Vastuullisuusuutiset.fi-uutisten toimituksesta vastaavat Crnet Oy ja CRnet Verkosto. Teknisestä toteutuksesta vastaa Metael Oy. Vastuullisuusuutiset.fi vastaava päätoimittaja on TkT Tuula Pohjola.

Lisää tietoa Vastuullisuusuutiset.fi-yhteistyöstä

About Us

Vastuullisuusuutiset.fi (CSR News) is a social media channel for responsible businesses and organizations.

Vastuullisuusuutiset.fi publishes national and international news about corporate social responsibility (CSR) and sustainable development - every day of the year at 10.00 and 17.30. We also publish weekly best practice news from our partner organizations.

Anyone can subscribe to the Vastuullisuusuutiset.fi- morning newsletter free of charge. The news are assembled by CRnet Oy and CRnet Network. The technical execution is provided by Metael Oy. The Editor in Chief is D.Sc.(Tech.) Tuula Pohjola.