Tänä vuonna luettu 2 009 729 uutista.
This year 2 009 729 news read.

Muovinäytös Touchpointin tapaan

Kestävää kilpailuetua (työ)vaate kerrallaan. 

Maailmassa on liikaa muovia ja liikaa tekstiilijätettä. Tarvitaan ratkaisuja, esimerkiksi vaatteita, joihin on käytetty muovipulloja ja joiden kangasta voi kierrättää aina uudestaan.  

Yksin Suomessa heitetään vuosittain pois yli 70 miljoonaa kiloa tekstiiliä. Maailmassa tuotetaan joka vuosi yli 36 miljardia muovipulloa -- ja joka ikinen muovipullo on yhä keskuudessamme.

Touchpoint Oy on ekodesignin suunnannäyttäjä, joka suunnittelee ja toteuttaa työasuja ja pr-tuotteita yrityksille, jotka haluavat viedä kestävän kehityksen arvot konkreettisiksi teoiksi. Oivaltavan designin lisäksi tuotteiden toiminnallisuus, kestävyys ja mukavuus ovat suunnittelun keskiössä. Suunnittelun lähtökohtana on 100-prosenttiset ekomateriaalit, ylijäämän hyödyntäminen, tuotteen kestävyys ja elinkaari sekä no waste -ajattelumalli. 

Touchpointintin tilaisuudessa torstaina esiintyi kiertotalouden ja kestävän kehityksen huippuasiantuntijoita. Otto Rien - Awearness-yrityksen perustaja - kertoi yrityksen kehittämästä 8 kertaa kierrätettävän DA Inside -kankaasta. Muita esiintyjiä olivat Sitran kiertotalousasiantuntija Merja Rehn, Suomen Tekstiili ja Muoti ry:n viestintäpäällikkö Mari Kamaja sekä Hesburgerin viestintäpäällikkö Heini Santos.

Tilaisuudessa esiteltiin terveydenhuoltoalan HEAL-mallistomme (materiaaleina käytetty mm. upouutta Infinity-kangasinnovaatiota ja bioselluloosaa) sekä kahviloille ja ravintoloille tarkoitettu Rafla-mallisto (materiaalina mm. kierrätyspulloista tehty kangas). (Kuva: TPohjola).

Lähde: Vastuullisuusuutiset


Päivitetty/Updated: 09.02.2018

Yhteistyökumppaneita

Twitter

Yhteistyökumppaneita

Tietoa Vastuullisuusuutisista

Vastuullisuusuutiset.fi on SoMe-kanava vastuullisille yrityksille ja organisaatioille.

Vastuullisuusuutiset.fi-portaalissa julkaistaan kotimaisia ja kansainvälisiä vastuullisuuden ja kestävän kehityksen uutisia päivittäin – 7 päivänä viikossa vuoden jokaisena päivänä kello 10.00 ja 17.30. Viikottain julkaisemme myös yhteistyökumppaneidemme parhaat käytännöt lukijoillemme.

Kello 10 ilmestyvän Vastuullisuusuutiset.fi-uutiskirjeen voi tilata kuka tahansa. Vastuullisuusuutiset.fi-uutisten toimituksesta vastaavat Crnet Oy ja CRnet Verkosto. Teknisestä toteutuksesta vastaa Metael Oy. Vastuullisuusuutiset.fi vastaava päätoimittaja on TkT Tuula Pohjola.

Lisää tietoa Vastuullisuusuutiset.fi-yhteistyöstä

About Us

Vastuullisuusuutiset.fi (CSR News) is a social media channel for responsible businesses and organizations.

Vastuullisuusuutiset.fi publishes national and international news about corporate social responsibility (CSR) and sustainable development - every day of the year at 10.00 and 17.30. We also publish weekly best practice news from our partner organizations.

Anyone can subscribe to the Vastuullisuusuutiset.fi- morning newsletter free of charge. The news are assembled by CRnet Oy and CRnet Network. The technical execution is provided by Metael Oy. The Editor in Chief is D.Sc.(Tech.) Tuula Pohjola.