Tänä vuonna luettu 2 009 736 uutista.
This year 2 009 736 news read.

Iso osa lopettavista yrityksistä voitaisiin pelastaa omistajanvaihdoksella

Suomessa on lähivuosina eläköitymässä suuri määrä yrittäjiä, joilla ei ole tiedossa jatkajaa yritykselleen. 

Pahimmassa tapauksessa täysin toimiva yritys lopettaa toimintansa kokonaan. Suomen Yrittäjille tehdyn tutkimuksen mukaan yksin terveys- ja sosiaalialalla on seuraavan 10 vuoden aikana Suomessa ikääntymisen vuoksi omistajanvaihdoksen edessä noin 6000 yritystä. Jos yrityksille ei löydy jatkajia, ongelma koskettaa lukuisia työpaikkoja ja sillä on iso alueellinen vaikutus.

Hämeen ammattikorkeakoulu vastaa tähän tarpeeseen järjestämällä Restartup-tapahtuman, joka on tarkoitettu yrittäjille, yrittäjyydestä kiinnostuneille, opettajille ja opiskelijoille. Tapahtumassa perehdytään yrityksen omistajan- ja sukupolvenvaihdokseen, niiden suunnitteluun ja toteuttamiseen, sekä kuullaan uusien yrittäjien kokemuksia onnistuneista yrityskaupoista.

"Aihe on haastava, mutta alueellisesti sekä talouden että työpaikkojen kannalta merkittävä. Toivon, että saisimme myös nuoret kiinnostumaan yrityskaupoista. Moni heistä ei välttämättä edes osaa harkita yrityksen ostomahdollisuutta", kertoo liiketalouden lehtori Jari Ristimäki HAMKista. "HAMKissa olisi valmiuksia ja tietoa rakentaa opiskelijoille sellainen opintopolku, joka valmistaa heitä ottamaan opintojensa päätyttyä jo olemassa oleva yritys haltuunsa", sanoo Ristimäki. 

Restartup-tapahtuma: Aika ja paikka: 13. helmikuuta klo 9.00-15.45, Hämeen ammattikorkeakoulun Lepaan kampus, Rikala-Sali. Median edustajat ovat tervetulleita paikalle. Yritysten puheenvuoroista vastaavat Hämeen yrittäjät, Advance Team Oy, Finnvera, Etelä-Hämeen Osuuspankki, FinnSonic Oy ja Helsingin Kurottajapalvelu Oy. Tapahtuma on osa HAMKin yrittäjyyslukuvuotta. 

Lähde: HAMK


Päivitetty/Updated: 08.02.2018

Yhteistyökumppaneita

Twitter

Yhteistyökumppaneita

Tietoa Vastuullisuusuutisista

Vastuullisuusuutiset.fi on SoMe-kanava vastuullisille yrityksille ja organisaatioille.

Vastuullisuusuutiset.fi-portaalissa julkaistaan kotimaisia ja kansainvälisiä vastuullisuuden ja kestävän kehityksen uutisia päivittäin – 7 päivänä viikossa vuoden jokaisena päivänä kello 10.00 ja 17.30. Viikottain julkaisemme myös yhteistyökumppaneidemme parhaat käytännöt lukijoillemme.

Kello 10 ilmestyvän Vastuullisuusuutiset.fi-uutiskirjeen voi tilata kuka tahansa. Vastuullisuusuutiset.fi-uutisten toimituksesta vastaavat Crnet Oy ja CRnet Verkosto. Teknisestä toteutuksesta vastaa Metael Oy. Vastuullisuusuutiset.fi vastaava päätoimittaja on TkT Tuula Pohjola.

Lisää tietoa Vastuullisuusuutiset.fi-yhteistyöstä

About Us

Vastuullisuusuutiset.fi (CSR News) is a social media channel for responsible businesses and organizations.

Vastuullisuusuutiset.fi publishes national and international news about corporate social responsibility (CSR) and sustainable development - every day of the year at 10.00 and 17.30. We also publish weekly best practice news from our partner organizations.

Anyone can subscribe to the Vastuullisuusuutiset.fi- morning newsletter free of charge. The news are assembled by CRnet Oy and CRnet Network. The technical execution is provided by Metael Oy. The Editor in Chief is D.Sc.(Tech.) Tuula Pohjola.