Tänä vuonna luettu 1 992 313 uutista.
This year 1 992 313 news read.

Suomalaiset pelastivat viime vuonna 86 000 kiloa ruokaa ruotsalaisesta verkkokaupasta - hävikkiruuan ostaminen säästää ilmastoa

Hävikkiruokaa myyvän verkkokaupan Matsmartin suomalaisasiakkaat pelastivat viime vuonna 86 000 kiloa elintarvikkeita, jotka olisivat päätyneet muutoin roskiin. 

Ostoista kertyi 132 000 kilon hiilidioksidipäästöt, mikä vastaa keskimäärin 18 suomalaisen vuotuisia päästöjä.  Ruotsalainen Matsmart aloitti toimintansa Suomessa viime kesäkuussa. Suomalaisille tuttuja tuotemerkkejä verkkokaupan valikoimissa ovat muun muassa Fazer, Leader, Finn Crisps, Auran, Unilever, Cloetta, Orkla ja Dr. Oetker.

Verkkokauppa myy valmistajien ja kauppojen päivittäistavaratuotteita, joissa on parasta ennen päiväys lähellä tai umpeutunut.  Joka kolmas suomalainen heittää ruokaa pois, jos tuotteen parasta ennen -päiväys on mennyt. Asia selviää Matsmartin Kantar TNS:llä teettämästä kyselystä, johon vastasi 500 suomalaista marraskuussa. 

Epätietoisuus päiväysmerkinnöistä lienee yksi syy siihen, miksi ruokaa heitetään pois. Parasta ennen -päiväys on kuitenkin vain valmistajan lupaus siitä, että tuote säilyttää samat ominaisuudet kuin valmistushetkellä. Usein ruokaa voi syödä vielä viikkojen, kuukausien ja jopa vuosi sen jälkeen, kun parasta ennen -päiväys on mennyt ohi. 

Lähde: Maaseudun Tulevaisuus


Päivitetty/Updated: 14.01.2018

Yhteistyökumppaneita

Twitter

Yhteistyökumppaneita

Tietoa Vastuullisuusuutisista

Vastuullisuusuutiset.fi on SoMe-kanava vastuullisille yrityksille ja organisaatioille.

Vastuullisuusuutiset.fi-portaalissa julkaistaan kotimaisia ja kansainvälisiä vastuullisuuden ja kestävän kehityksen uutisia päivittäin – 7 päivänä viikossa vuoden jokaisena päivänä kello 10.00 ja 17.30. Viikottain julkaisemme myös yhteistyökumppaneidemme parhaat käytännöt lukijoillemme.

Kello 10 ilmestyvän Vastuullisuusuutiset.fi-uutiskirjeen voi tilata kuka tahansa. Vastuullisuusuutiset.fi-uutisten toimituksesta vastaavat Crnet Oy ja CRnet Verkosto. Teknisestä toteutuksesta vastaa Metael Oy. Vastuullisuusuutiset.fi vastaava päätoimittaja on TkT Tuula Pohjola.

Lisää tietoa Vastuullisuusuutiset.fi-yhteistyöstä

About Us

Vastuullisuusuutiset.fi (CSR News) is a social media channel for responsible businesses and organizations.

Vastuullisuusuutiset.fi publishes national and international news about corporate social responsibility (CSR) and sustainable development - every day of the year at 10.00 and 17.30. We also publish weekly best practice news from our partner organizations.

Anyone can subscribe to the Vastuullisuusuutiset.fi- morning newsletter free of charge. The news are assembled by CRnet Oy and CRnet Network. The technical execution is provided by Metael Oy. The Editor in Chief is D.Sc.(Tech.) Tuula Pohjola.