Tänä vuonna luettu 1 992 289 uutista.
This year 1 992 289 news read.

Oikeuskansleri: Hallituksen seurattava aktiivimallin vaikutuksia - korjauksia tehtävä tarvittaessa

Oikeuskansleri olisi valmis käymään laajempaa keskustelua sosiaaliturvan kehittämisestä ja uudistamisesta.

Hallituksen pitää olla valmis tekemään aktiivimallin pikaisesti korjauksia, jos siinä ilmenee ongelmia, sanoo Yle TV1:n ykkösaamussa vieraana ollut oikeuskansleri Tuomas Pöysti.

Pöysti huomauttaa jo perustuslakivaliokunnan nostaneen esille riskin, että vaikka työtön osoittaa aktiivisuuttaan, hän ei siitä huolimatta työllisty. Tilanteen seuraaminen on äärimmäisen tärkeää työvoimahallinnossa ja myös hallituksen tasolla.  - Jos näyttää siltä, että tällaista ongelmaa tulee. Siihen täytyy löytyä ratkaisuja, että tilanne korjataan.

Pöysti huomauttaa myös, että meillä on pitkittyvän työttömyyden ongelma. Siinä suhteessa aktiivimallilla on perusoikeusmyönteinen tavoite. - Pyritään siihen, etteivät ihmiset jää työttömyysloukkuun joka johtaa köyhyyskierteeseen.

Lisäksi Pöysti kaipaa perusoikeuksien kannalta käytävää laajempaa keskustelua siitä, miten muodostuisi virta pois työttömyydestä ja jopa pitkittyneestäkin työttömyydestä.  - Samaan aikaan se tehtäisiin keinoilla, jotka kunnioittavat työttömänä olevan ihmisarvoa ja osallisuuden tunnetta. Tässä on vähän isompi sosiaaliturvan kehittämisen ja uudistamisen paikka.

Lähde: Yle 


Päivitetty/Updated: 14.01.2018

Yhteistyökumppaneita

Twitter

Yhteistyökumppaneita

Tietoa Vastuullisuusuutisista

Vastuullisuusuutiset.fi on SoMe-kanava vastuullisille yrityksille ja organisaatioille.

Vastuullisuusuutiset.fi-portaalissa julkaistaan kotimaisia ja kansainvälisiä vastuullisuuden ja kestävän kehityksen uutisia päivittäin – 7 päivänä viikossa vuoden jokaisena päivänä kello 10.00 ja 17.30. Viikottain julkaisemme myös yhteistyökumppaneidemme parhaat käytännöt lukijoillemme.

Kello 10 ilmestyvän Vastuullisuusuutiset.fi-uutiskirjeen voi tilata kuka tahansa. Vastuullisuusuutiset.fi-uutisten toimituksesta vastaavat Crnet Oy ja CRnet Verkosto. Teknisestä toteutuksesta vastaa Metael Oy. Vastuullisuusuutiset.fi vastaava päätoimittaja on TkT Tuula Pohjola.

Lisää tietoa Vastuullisuusuutiset.fi-yhteistyöstä

About Us

Vastuullisuusuutiset.fi (CSR News) is a social media channel for responsible businesses and organizations.

Vastuullisuusuutiset.fi publishes national and international news about corporate social responsibility (CSR) and sustainable development - every day of the year at 10.00 and 17.30. We also publish weekly best practice news from our partner organizations.

Anyone can subscribe to the Vastuullisuusuutiset.fi- morning newsletter free of charge. The news are assembled by CRnet Oy and CRnet Network. The technical execution is provided by Metael Oy. The Editor in Chief is D.Sc.(Tech.) Tuula Pohjola.