Tänä vuonna luettu 1 986 302 uutista.
This year 1 986 302 news read.

Aalto-yliopisto toi biomateriaalit Helsinki-Vantaan lentoaseman matkatavara-aulaan

FromNatureToFuture_2ArtPort-taidelentoasemakonseptistaan tunnetulla Helsinki-Vantaalla avautui loppuvuodesta 2017 materiaalikokeiluja ja taidetta yhdistävä From Nature to Future -näyttely. 

Aalto-yliopiston kanssa toteutettu näyttely on esillä matkatavara-aulassa 2B. Aalto-yliopiston muotoilun opiskelijat tarttuivat haasteeseen ja pohtivat millainen kestävämpi tulevaisuus voisi olla. Yhteensä 22 opiskelijaa kehitti näyttelyyn omia biomateriaalejaan. From Nature to Future eli Luonnosta tulevaisuuteen -näyttely yhdistää materiaalikokeiluja ja taidetta yllättävin tuloksin. Mukana luonnon raaka-aineista tuotettuja uusia konsepteja.

Näyttelyesineisiin käytettiin  materiaalina uusiutuvia raaka-aineita. Mukana on mm, puupohjaista selluloosaa, ruokajätettä sekä höyheniä ja kasveja. Opiskelijat keräsivät materiaalit itse, jonka jälkeen niitä käsiteltiin ja jalostettiin erilaisiksi esineiksi ja aineiksi. Näyttelytyöt ovat kuitenkin vielä kokeiluja, eivät lopullisia tuotteita.

Näyttelyssä mukana olevat Aalto-yliopiston opiskelijat ovat osallistuneet kurssille, joka on osa Aalto-yliopiston biomateriaalitutkimusta ja luovaa suunnittelua yhdistävää CHEMARTS-toimintaa. CHEMARTS on Aalto-yliopiston Kemian tekniikan korkeakoulun ja Taiteiden ja suunnittelun korkeakoulun pitkäaikainen strateginen yhteistyö. Yhteistyön tavoitteena on etsiä uusia tapoja käyttää puuta ja selluloosaa sekä innostaa opiskelijoita ja tutkijoita innovoimaan ja luomaan uusia ratkaisuja selluloosan ja muiden biomateriaalien käytölle.

Aalto-yliopisto on yhdessä kumppaneidensa kanssa kehittänyt uusia biomateriaaleja ja tekniikoita jo vuosien ajan tutkimushankkeissa. Helsinki-Vantaalla esitelläänkin mitä Suomi voisi tarjota tulevaisuudelle biomateriaalien kehittäjänä. Joulukuussa 2017 avautunut näyttely on esillä matkatavara-aulassa 2B vuoden 2018 loppuun. Näyttelyyn pääsevät lennoilta saapuvat matkustajat niin Shengen- kuin non-shengen-maista. Helsinki-Vantaalla on kyseisen matkatavara-aulan lisäksi myös toisia matkatavara-auloja. Finavia ja Aalto-yliopisto sopivat syksyllä 2017 kolmen vuoden taideyhteistyöstä, johon kuuluu kolme näyttelyä Helsinki-Vantaan lentoasemalla. From Nature to Future on niistä ensimmäinen.

Lähde: Lentoposti Päivitetty/Updated: 12.01.2018

Yhteistyökumppaneita

Twitter

Yhteistyökumppaneita

Tietoa Vastuullisuusuutisista

Vastuullisuusuutiset.fi on SoMe-kanava vastuullisille yrityksille ja organisaatioille.

Vastuullisuusuutiset.fi-portaalissa julkaistaan kotimaisia ja kansainvälisiä vastuullisuuden ja kestävän kehityksen uutisia päivittäin – 7 päivänä viikossa vuoden jokaisena päivänä kello 10.00 ja 17.30. Viikottain julkaisemme myös yhteistyökumppaneidemme parhaat käytännöt lukijoillemme.

Kello 10 ilmestyvän Vastuullisuusuutiset.fi-uutiskirjeen voi tilata kuka tahansa. Vastuullisuusuutiset.fi-uutisten toimituksesta vastaavat Crnet Oy ja CRnet Verkosto. Teknisestä toteutuksesta vastaa Metael Oy. Vastuullisuusuutiset.fi vastaava päätoimittaja on TkT Tuula Pohjola.

Lisää tietoa Vastuullisuusuutiset.fi-yhteistyöstä

About Us

Vastuullisuusuutiset.fi (CSR News) is a social media channel for responsible businesses and organizations.

Vastuullisuusuutiset.fi publishes national and international news about corporate social responsibility (CSR) and sustainable development - every day of the year at 10.00 and 17.30. We also publish weekly best practice news from our partner organizations.

Anyone can subscribe to the Vastuullisuusuutiset.fi- morning newsletter free of charge. The news are assembled by CRnet Oy and CRnet Network. The technical execution is provided by Metael Oy. The Editor in Chief is D.Sc.(Tech.) Tuula Pohjola.