Tänä vuonna luettu 1 986 607 uutista.
This year 1 986 607 news read.

Suomi varmistaa Kiinan norsunluukauppakiellon toimeenpanoa

Suomalaisten tuella varmistetaan tammikuun alussa Kiinassa voimaantulleen norsunluukaupan kiellon toimeenpanoa. 

WWF Suomi tukee norsunluukauppakiellon valvomista rahallisesti yhdessä monien muiden WWF-toimistojen kanssa. Tavoitteena on varmistaa, että Kiinan norsunluukaupat ja -tehtaat todella suljetaan lain mukaisesti.

"Halusimme lähteä mukaan tukemaan konkreettista työtä Kiinassa, sillä tämä on historiallisesti yksi tärkeimpiä päätöksiä norsujen suojeluun liittyen. Afrikannorsujen tulevaisuus voi riippua tästä", sanoo WWF:n suojeluasiantuntija Tanja Pirinen.

Lain toimeenpanon valvomisen lisäksi WWF:n tehtävänä on vähentää norsunluun kysyntää Kiinassa, sekä osallistua norsunluukauppakiellosta viestintään Kiinan sisällä. Viime vuoden lopulla tehdyssä tutkimuksessa haastatelluista kiinalaisista alle puolet oli kuullut, että norsunluukaupasta tulee vuoden alussa laitonta.

"Yksi tärkeä tavoitteemme edellä mainittujen lisäksi on myös varmistaa, etteivät kiinalaiset siirry kiellon jälkeen ostamaan norsunluuta maista, joissa se on edelleen sallittua tai joissa valvonta on heikompaa. Seuraava askel on, että maiden sisäinen norsunluukauppa kielletään kaikkialla. Lisäksi laiton kauppa ja netin kautta tapahtuva myynti on saatava kuriin", Pirinen kertoo.

Arviolta 55 norsua salametsästetään joka päivä norsunluun takia. Afrikannorsujen määrä on vähentynyt dramaattisesti viime vuosikymmeninä. Syksyllä 2016 julkaistun IUCN:n tutkimuksen mukaan afrikannorsuja elää Afrikan mantereella 415 000 yksilöä. Vuodesta 1981 norsujen määrä on vähentynyt 1,2 miljoonalla.

Norsujen kannan koko on pienentynyt rajusti muun muassa salametsästyksen takia. Vaarana on, että norsut häviävät Afrikasta meidän elinaikanamme, jos salametsästystä ei saada kuriin. Norsuja uhkaa myös elinalueiden pieneneminen ja pirstoutuminen. Myös ihmisten ja norsujen väliset konfliktit ovat lisääntyneet, ja norsuja tapetaan niiden seurauksena.

Lisätietoja: WWF:n ja TRAFFICin raportti "Demand under ban: China ivory consumption research 2017"

Lähde: WWF Suomi


Päivitetty/Updated: 10.01.2018

Yhteistyökumppaneita

Twitter

Yhteistyökumppaneita

Tietoa Vastuullisuusuutisista

Vastuullisuusuutiset.fi on SoMe-kanava vastuullisille yrityksille ja organisaatioille.

Vastuullisuusuutiset.fi-portaalissa julkaistaan kotimaisia ja kansainvälisiä vastuullisuuden ja kestävän kehityksen uutisia päivittäin – 7 päivänä viikossa vuoden jokaisena päivänä kello 10.00 ja 17.30. Viikottain julkaisemme myös yhteistyökumppaneidemme parhaat käytännöt lukijoillemme.

Kello 10 ilmestyvän Vastuullisuusuutiset.fi-uutiskirjeen voi tilata kuka tahansa. Vastuullisuusuutiset.fi-uutisten toimituksesta vastaavat Crnet Oy ja CRnet Verkosto. Teknisestä toteutuksesta vastaa Metael Oy. Vastuullisuusuutiset.fi vastaava päätoimittaja on TkT Tuula Pohjola.

Lisää tietoa Vastuullisuusuutiset.fi-yhteistyöstä

About Us

Vastuullisuusuutiset.fi (CSR News) is a social media channel for responsible businesses and organizations.

Vastuullisuusuutiset.fi publishes national and international news about corporate social responsibility (CSR) and sustainable development - every day of the year at 10.00 and 17.30. We also publish weekly best practice news from our partner organizations.

Anyone can subscribe to the Vastuullisuusuutiset.fi- morning newsletter free of charge. The news are assembled by CRnet Oy and CRnet Network. The technical execution is provided by Metael Oy. The Editor in Chief is D.Sc.(Tech.) Tuula Pohjola.