Tänä vuonna luettu 1 992 320 uutista.
This year 1 992 320 news read.

Uusi Sortti-asema Kirkkonummen Jorvaksessa aukeaa vuoden 2018 alussa

HSY avaa jätteiden vastaanottoon uuden Sortti-aseman Kirkkonummelle Jorvakseen vuoden 2018 alussa. Samalla vanha Munkinmäen Sortti-asema sulkeutuu.

Helsingin seudun ympäristöpalvelut HSY avaa Jorvakseen uuden Sortti-aseman parantamaan jätteiden vastaanottopalveluja Kirkkonummella ja Espoossa 2.1.2018. Uudenaikainen Sortti-asema korvaa Kirkkonummen Munkinmäessä sijaitsevan vanhan ja ahtaan Sortti-aseman. Uusi Sortti-asema sijaitsee liikenteellisesti keskeisellä paikalla Jorvaksentien varrella, Länsiväylän ja Kehä III:n läheisyydessä. 

- Jorvaksen Sortti-asema helpottaa Kirkkonummen lisäksi Länsi- ja Etelä-Espoossa asuvien mahdollisuuksia saada jätteet hyötykäyttöön. Tällä hetkellä espoolaisten lähin Sortti-asema on Espoon Ämmässuolla tai Helsingin Konalassa, kertoo HSY:n käyttöpäällikkö Marjut Mäntynen.

Sortti-asemien kävijämäärät ovat olleet kasvussa viime vuosina. Viime vuonna niissä kävi yhteensä 402 782 asiakasta. Tänä vuonna kävijöitä on arvion mukaan 430 000. Sortti-asema on rakennettu siten, että sen ympäristövaikutukset ovat mahdollisimman vähäiset. Asema on maisemoitu siten, että se istuu luontevasti ympäröivään miljööseen. 

- Olemme tehneet Jorvaksen Sortti-asemalle hiilijalanjälkilaskelman, jonka olemme huomioineet suunnittelussa ympäristövaikutusten vähentämiseksi. Rakentamisessa olemme käyttäneet puuta ja uusiomateriaaleja. Tuotamme asemalle energiaa maalämmöllä ja aurinkopaneeleilla. Nämä toimet ovat osa HSY:n roolia vastuullisena ympäristöalan toimijana, kertoo Mäntynen.

Pääkaupunkiseudulla ja Kirkkonummella on yhteensä viisi Sortti-asemaa: kaksi Helsingissä, yksi Espoossa, yksi Vantaalla ja yksi Kirkkonummella.

Lähde: HSY


Päivitetty/Updated: 13.12.2017

Yhteistyökumppaneita

Twitter

Yhteistyökumppaneita

Tietoa Vastuullisuusuutisista

Vastuullisuusuutiset.fi on SoMe-kanava vastuullisille yrityksille ja organisaatioille.

Vastuullisuusuutiset.fi-portaalissa julkaistaan kotimaisia ja kansainvälisiä vastuullisuuden ja kestävän kehityksen uutisia päivittäin – 7 päivänä viikossa vuoden jokaisena päivänä kello 10.00 ja 17.30. Viikottain julkaisemme myös yhteistyökumppaneidemme parhaat käytännöt lukijoillemme.

Kello 10 ilmestyvän Vastuullisuusuutiset.fi-uutiskirjeen voi tilata kuka tahansa. Vastuullisuusuutiset.fi-uutisten toimituksesta vastaavat Crnet Oy ja CRnet Verkosto. Teknisestä toteutuksesta vastaa Metael Oy. Vastuullisuusuutiset.fi vastaava päätoimittaja on TkT Tuula Pohjola.

Lisää tietoa Vastuullisuusuutiset.fi-yhteistyöstä

About Us

Vastuullisuusuutiset.fi (CSR News) is a social media channel for responsible businesses and organizations.

Vastuullisuusuutiset.fi publishes national and international news about corporate social responsibility (CSR) and sustainable development - every day of the year at 10.00 and 17.30. We also publish weekly best practice news from our partner organizations.

Anyone can subscribe to the Vastuullisuusuutiset.fi- morning newsletter free of charge. The news are assembled by CRnet Oy and CRnet Network. The technical execution is provided by Metael Oy. The Editor in Chief is D.Sc.(Tech.) Tuula Pohjola.