Tänä vuonna luettu 1 992 075 uutista.
This year 1 992 075 news read.

HSY mukana pohtimassa suosituksia asemayhteisöjen kestävän kehityksen edistämiseksi

Joukkoliikennekeskeistä kaupunkien kehittämistä työstetään kansainvälisessä työpajassa Göteborgissa 12-13.12.2017.

Työpajan tuloksena syntyy suosituksia kestävän kehityksen edistämiseksi asemayhteisöissä eli joukkoliikennekeskittymissä, etenkin maankäytön ja tiivistämisen näkökulmista. HSY on mukana eurooppalaisessa SMART-MR eli Sustainable Measures for Achieving Resilient Transportation in Metropolitan Regions -hankkeessa, jonka tavoitteena on parantaa liikennepolitiikkaa ja kehittää keinoja kestävän, vähähiilisen liikkumisen edistämiseksi metropolialueilla. Hankkeessa järjestetään erilaisia työpajoja ja nyt joulukuussa pidetään neljäs työpaja Göteborgissa, Kungälvissä. Sen aiheena on joukkoliikenteeseen tukeutuvan maankäytön ja asemayhteisön kehittäminen.

Eurooppalaiset hankekumppanit tuovat työpajaan mukanaan asiantuntijoita kustakin maasta ja kokoontuvat Kungälvissä, yhdessä Göteborgin alueen kunnista, käsitelläkseen joukkoliikenteeseen tukeutuvaa kaupunkikehittämistä. Hankekumppanit esittelevät hyviä käytäntöjä ja jakavat aiheeseen liittyviä kokemuksia. He myös tunnistavat innovatiivisia ratkaisuja liikkumisen kehittämiseksi ja sidosryhmien, kuten asukkaiden, osallistumisen kehittämiseksi. Lisäksi he antavat suosituksia maankäytön tehokkuudesta kestävissä asemayhteisöissä. Asemayhteisöt ovat keskeisiä aluekehittämisen kohteita ja osa verkostomaisten metropolialueiden monimutkaista kokonaisuutta.

Tärkeimpiä tapahtumassa käsiteltäviä aiheita ovat tarvittavat keinot kestävän asemayhteisön luomiseksi. Tällaisia keinoja ovat esimerkiksi tiiviysdatan keruu ja aiheeseen liittyvä lainsäädäntö. Työpajassa käsitellään myös toteutukseen, seurantaan ja arviointiin liittyviä keinoja. Hankekumppanit käyvät työpajan aikana myös opintokäynnillä Ytterbyn asemayhteisössä, jonka kehittämisprojekti on parhaillaan käynnissä.

Lähde: HSYPäivitetty/Updated: 12.12.2017

Yhteistyökumppaneita

Twitter

Yhteistyökumppaneita

Tietoa Vastuullisuusuutisista

Vastuullisuusuutiset.fi on SoMe-kanava vastuullisille yrityksille ja organisaatioille.

Vastuullisuusuutiset.fi-portaalissa julkaistaan kotimaisia ja kansainvälisiä vastuullisuuden ja kestävän kehityksen uutisia päivittäin – 7 päivänä viikossa vuoden jokaisena päivänä kello 10.00 ja 17.30. Viikottain julkaisemme myös yhteistyökumppaneidemme parhaat käytännöt lukijoillemme.

Kello 10 ilmestyvän Vastuullisuusuutiset.fi-uutiskirjeen voi tilata kuka tahansa. Vastuullisuusuutiset.fi-uutisten toimituksesta vastaavat Crnet Oy ja CRnet Verkosto. Teknisestä toteutuksesta vastaa Metael Oy. Vastuullisuusuutiset.fi vastaava päätoimittaja on TkT Tuula Pohjola.

Lisää tietoa Vastuullisuusuutiset.fi-yhteistyöstä

About Us

Vastuullisuusuutiset.fi (CSR News) is a social media channel for responsible businesses and organizations.

Vastuullisuusuutiset.fi publishes national and international news about corporate social responsibility (CSR) and sustainable development - every day of the year at 10.00 and 17.30. We also publish weekly best practice news from our partner organizations.

Anyone can subscribe to the Vastuullisuusuutiset.fi- morning newsletter free of charge. The news are assembled by CRnet Oy and CRnet Network. The technical execution is provided by Metael Oy. The Editor in Chief is D.Sc.(Tech.) Tuula Pohjola.