Tänä vuonna luettu 2 009 867 uutista.
This year 2 009 867 news read.

Olkiluodon ympärillä poikkeuksellisen suuri väestö - Jos tositilanne tulisi, saariston evakuointi olisi 'haasteellista'

Olkiluodon sijainti erityisesti suhteessa asutukseen on huomattavan erilainen verrattuna Loviisan tai Pyhäjoen laitospaikkoihin. 

Asialla on merkitystä voimalaitoksiin liittyvällä turvallisuusarvioinnille ja varsinkin pelastussuunnitelmille.  Niin sanottu varautumisalue ulottuu 20 kilometrin päähän voimalaitoksista. Loviisassa vyöhykkeellä asuu vakituisesti noin 12 000 ja Pyhäjoella noin 11 000 henkeä. Olkiluodon kohdalla lukema on peräti 44 000. Tämä johtuu pääasiassa Rauman kaupunkialueesta.

Varautumisalueilla on eroa myös kesämökkien määrässä. Loviisassa niitä mahtuu varautumisalueelle noin 2 000, Pyhäjoella muutamia satoja. Olkiluodon kohdalla tietoa ei Stukista löydy, joten lukua on pyydettävä Rauman ja Eurajoen kiinteistötoimilta. Niiden mukaan vapaa-ajan asuntoja on varautumisalueella kolmisen tuhatta.

Jos lähialueen ihmisiä jouduttaisiin voimalaonnettomuuden vuoksi evakuoimaan, tulisvat varsinkin kesäviikonloppuna evakuoitaviksi myös mökkiläiset. Loviisan voimalaitoksen ympärillä pääosa vapaa-ajan asunnoista sijaitsee alueilla, johin on tieyhteys. Raumalla ja Eurajoella mökkeillään sen sijaan hyvin paljon saarissa.

Säteilyturvakeskuksen ja Satapelastuksen mukaan juuri saariston evakuointi olisi tosipaikan tullen "haasteellista". Oman haasteensa toisi se, ettei kukaan tietäisi, monellako mökillä onnettomuuden aikaan olisi väkeä ja kuinka paljon. Erityisesti kansallispuiston vuoksi saaristossa saattaisi olla myäs runsaasti turisteja.

Lähde: Länsi-Suomi


Päivitetty/Updated: 30.10.2017

Yhteistyökumppaneita

Twitter

Yhteistyökumppaneita

Tietoa Vastuullisuusuutisista

Vastuullisuusuutiset.fi on SoMe-kanava vastuullisille yrityksille ja organisaatioille.

Vastuullisuusuutiset.fi-portaalissa julkaistaan kotimaisia ja kansainvälisiä vastuullisuuden ja kestävän kehityksen uutisia päivittäin – 7 päivänä viikossa vuoden jokaisena päivänä kello 10.00 ja 17.30. Viikottain julkaisemme myös yhteistyökumppaneidemme parhaat käytännöt lukijoillemme.

Kello 10 ilmestyvän Vastuullisuusuutiset.fi-uutiskirjeen voi tilata kuka tahansa. Vastuullisuusuutiset.fi-uutisten toimituksesta vastaavat Crnet Oy ja CRnet Verkosto. Teknisestä toteutuksesta vastaa Metael Oy. Vastuullisuusuutiset.fi vastaava päätoimittaja on TkT Tuula Pohjola.

Lisää tietoa Vastuullisuusuutiset.fi-yhteistyöstä

About Us

Vastuullisuusuutiset.fi (CSR News) is a social media channel for responsible businesses and organizations.

Vastuullisuusuutiset.fi publishes national and international news about corporate social responsibility (CSR) and sustainable development - every day of the year at 10.00 and 17.30. We also publish weekly best practice news from our partner organizations.

Anyone can subscribe to the Vastuullisuusuutiset.fi- morning newsletter free of charge. The news are assembled by CRnet Oy and CRnet Network. The technical execution is provided by Metael Oy. The Editor in Chief is D.Sc.(Tech.) Tuula Pohjola.