Tänä vuonna luettu 1 497 915 uutista.
This year 1 497 915 news read.

HAMK modernisoimaan koulutusta Kiinassa

Hämeen ammattikorkeakoulun rehtori Pertti Puusaari allekirjoitti opetusministeri Sanni Grahn-Laasosen Kiinan matkan aikana 9.10.2017 puitesopimuksen kiinalaisen International Vocational Education Platform (IVEP) kanssa.

Sopimuksen mukaan IVEP ja HAMK, yhdessä suomalaisten kumppaniensa kanssa, vievät Kiinan ammatillisen koulutuksen ja ammattikorkeakoulutuksen modernisaatioprosessia eteenpäin. IVEP on Kiinan keskus- julkishallintolähtöinen ammatillisen koulutuksen organisaatio, joka toimii koko Kiinan alueella. IVEP on perustettu uudistamaan Kiinan ammatillisen koulutuksen ja ammattikorkeakoulutuksen järjestelmää sekä tukemaan kansainvälistymistä.

Yhteistyö keskittyy ammatillisen opettajankoulutuksen järjestelmän ja laadun kehittämiseen sekä ammatillisen opettajankoulutuksen toteuttajaorganisaatioiden perustamiseen. Yhteistyön mahdollistaa HAMKin virallinen asema SAFEAn (State Administration for Foreign Expert Affairs) kumppanikorkeakouluna. Opetusministeri Grahn-Laasonen, opetus- ja kulttuuriministeriö ja Finpro ovat vahvasti tukemassa osaamisen viennin lisäämistä.

"Tämä uusi avaus on HAMKille tärkeä asia, sillä meille on avutumassa uuden kokoluokan mahdollisuudet. On hienoa nähdä, miten suomalaista koulutusosaamista käytännössä arvostetaan", rehtori Pertti Puusaari sanoo.

Vararehtori Heidi Ahokallio-Leppälän mukaan kyseessä on pitkän tähtäimen yhteistyö. "Yhteistyö pakottaa myös meidät uudistumaan haastamalla osaamisemme. Odotamme toiminnan laajenevan vähitellen, mutta alkuun voidaan päästä nopeastikin. HAMK on tässä asiassa vetovastuussa, mutta toteutus tehdään yhdessä vahvojen suomalaisten korkeakoulujen kanssa."

Lähde: HAMKPäivitetty/Updated: 10.10.2017

Yhteistyökumppaneita

Twitter

Yhteistyökumppaneita

Tietoa Vastuullisuusuutisista

Vastuullisuusuutiset.fi on SoMe-kanava vastuullisille yrityksille ja organisaatioille.

Vastuullisuusuutiset.fi-portaalissa julkaistaan kotimaisia ja kansainvälisiä vastuullisuuden ja kestävän kehityksen uutisia päivittäin – 7 päivänä viikossa vuoden jokaisena päivänä kello 10.00 ja 17.30. Viikottain julkaisemme myös yhteistyökumppaneidemme parhaat käytännöt lukijoillemme.

Kello 10 ilmestyvän Vastuullisuusuutiset.fi-uutiskirjeen voi tilata kuka tahansa. Vastuullisuusuutiset.fi-uutisten toimituksesta vastaavat Crnet Oy ja CRnet Verkosto. Teknisestä toteutuksesta vastaa Metael Oy. Vastuullisuusuutiset.fi vastaava päätoimittaja on TkT Tuula Pohjola.

Lisää tietoa Vastuullisuusuutiset.fi-yhteistyöstä

About Us

Vastuullisuusuutiset.fi (CSR News) is a social media channel for responsible businesses and organizations.

Vastuullisuusuutiset.fi publishes national and international news about corporate social responsibility (CSR) and sustainable development - every day of the year at 10.00 and 17.30. We also publish weekly best practice news from our partner organizations.

Anyone can subscribe to the Vastuullisuusuutiset.fi- morning newsletter free of charge. The news are assembled by CRnet Oy and CRnet Network. The technical execution is provided by Metael Oy. The Editor in Chief is D.Sc.(Tech.) Tuula Pohjola.