Tänä vuonna luettu 1 497 949 uutista.
This year 1 497 949 news read.

Keitetäänkö kahvit myös seuraaville sukupolville?

Kahvi on suomalaisten kansallisjuoma ja meille Pauligilla on tärkeää, että myös tulevat sukupolvet saavat nauttia kahvista.

Me suomalaiset olemme kahvin kulutuksen maailmanmestareita ja vielä erittäin laatutietoisia. Laatuun meidät on johdattanut Suomen pehmeä vesi, jossa vain laatukahvit maistuvat. Kahvi on meille myös kuin sosiaalinen liima, joka yhdistää ihmisiä ja on tärkeä osa kulttuuriamme. Täällä pimenevässä pohjoisessa, se taitaa olla myös aurinkomme!  Kahvin tulevaisuudessa on kuitenkin uhkia, ja haluamme varmistaa, että myös tulevat sukupolvet saavat nauttia kahvihetkistä. 

Kahviketjussa avainasemassa on kahvinviljelijä, paikallinen pienyrittäjä, joka kamppailee riittävän toimeentulon ja toiminnan jatkuvuuden sekä ilmastonmuutoksen aiheuttamien haasteiden kanssa. Huolimatta näistä tummista pilvistä, uskon kahvin valoisaan tulevaisuuteen, mutta siihen tarvitaan vaikuttavia tekoja.

Olen käynyt kahvitiloilla Afrikassa, Keski-Amerikassa ja Vietnamissa. Kaikilla näillä eri mantereella kahvinviljelijät ovat kertoneet yllättävien sääolosuhteiden lisääntyneen ja vaikuttaneen satoihin - laatuun tai määrään. Ilmastonmuutoksen tuomat äärimmäiset sääilmiöt, kuivuus ja kuumuus, tuovat paljon epävarmuutta kahvinviljelijän toimeentuloon. Noin 70 prosenttia maailman kahvista tulee pieniltä, alle kahden hehtaarin tiloilta. Tilat ovat perheyrityksiä ja Paulig perheyrityksenä lähtee myös siitä, että kahvinviljelijän on saatava työstään toimeentulo, jolla hän pystyy elättämään itsensä ja perheensä. Kahvinviljelyn kannattavuus alkuperämaissa on ainoa tapa varmistaa, että kahvia on saatavilla tulevaisuudessakin.

Tällä hetkellä Paulig on tavoittanut kumppanuushankkeidensa kautta jo lähes 100 000 kahvinviljelijää. Paulig on perustajajäsen vuonna 2001 perustetussa International Coffee Partners -hankkeessa, jonka piiriin kuuluu lähes 66 000 viljelijää. Nyt yhdessä vientiyritysten kanssa aloitetut uudet Pauligin omat yhteistyöhankkeet Kolumbiassa ja Nicaraguassa tavoittavat noin 1500 kahvitilaa. Lisää omia hankkeita perustetaan parhaillaan Afrikkaan ja Etelä-Amerikkaan. Näiden kautta tullaan tukemaan yhteensä kymmeniä tuhansia viljelijöitä. 

 Huomioimme kestävän kehityksen myös omissa toiminnoissamme ja tuotantomme on edelläkävijä ympäristöasioissa: paahdamme puhtaasti biokaasulla, emme tuota lainkaan kaatopaikkajätettä ja kaikki kahvipakkauksemme ovat kierrätettäviä. Olemme päättäneet, että kaikki kahvimme tulee vastuulliseksi varmennetuista lähteistä vuoden 2018 loppuun mennessä. Tiedämme, missä ja millaisissa olosuhteissa kahvi kasvaa. Jatkossa olemme vielä enemmän mukana kumppanuushankkeissa, jotka auttavat kahvinviljelijöitä parantamaan toimeentuloaan ja koko paikallisen yhteisön hyvinvointia.

Kahvin valoisan tulevaisuuden puolesta,

Elisa Markula, Pauligin Kahvi-liiketoimintayksikön toimitusjohtaja


Lähde: Paulig


Päivitetty/Updated: 10.10.2017

Yhteistyökumppaneita

Twitter

Yhteistyökumppaneita

Tietoa Vastuullisuusuutisista

Vastuullisuusuutiset.fi on SoMe-kanava vastuullisille yrityksille ja organisaatioille.

Vastuullisuusuutiset.fi-portaalissa julkaistaan kotimaisia ja kansainvälisiä vastuullisuuden ja kestävän kehityksen uutisia päivittäin – 7 päivänä viikossa vuoden jokaisena päivänä kello 10.00 ja 17.30. Viikottain julkaisemme myös yhteistyökumppaneidemme parhaat käytännöt lukijoillemme.

Kello 10 ilmestyvän Vastuullisuusuutiset.fi-uutiskirjeen voi tilata kuka tahansa. Vastuullisuusuutiset.fi-uutisten toimituksesta vastaavat Crnet Oy ja CRnet Verkosto. Teknisestä toteutuksesta vastaa Metael Oy. Vastuullisuusuutiset.fi vastaava päätoimittaja on TkT Tuula Pohjola.

Lisää tietoa Vastuullisuusuutiset.fi-yhteistyöstä

About Us

Vastuullisuusuutiset.fi (CSR News) is a social media channel for responsible businesses and organizations.

Vastuullisuusuutiset.fi publishes national and international news about corporate social responsibility (CSR) and sustainable development - every day of the year at 10.00 and 17.30. We also publish weekly best practice news from our partner organizations.

Anyone can subscribe to the Vastuullisuusuutiset.fi- morning newsletter free of charge. The news are assembled by CRnet Oy and CRnet Network. The technical execution is provided by Metael Oy. The Editor in Chief is D.Sc.(Tech.) Tuula Pohjola.