Tänä vuonna luettu 1 497 904 uutista.
This year 1 497 904 news read.

Lahdelle jättipotti Brysselistä: Nyt pyöräily todellakin kannattaa myös taloudellisesti

Lahden kaupunki on saanut Brysselistä 4,7 miljoonaa euroa kestävän liikkumiseen edistämiseen. 

CitiCap-hankkeen tavoitteena on vähentää liikenteen päästöjä, koota ja avata digitalista tietoa liikkumisesta sekä kehittää uusia liikkumispalveluita. Käytännössä hankkeessa lahtelaiset pääsevät osallistumaan asukkaiden päästökauppaan. Päästökaupan ideana on se, että omia liikennepäästöjään vähentäneet kaupunkilaiset saavat erilaisia etuja. 

Edut voivat olla vaikka halvempia joukkoliikennelippuja tai pyöränhuoltoa, jos omat päästöt ovat jääneet alle tavoitteen. Vastaavaa kokeiltua ei ole aiemmin tehty missään kaupungissa. Käytännön seurauksena hankkeen rahoituksella rakennetaan myös uusi älyratkaisuihin pohjautuva pääpyöräilyreitti keskustan ja Apilakadun välille.

Ihmisten liikkumisesta saadaan paljon tietoa jo nyt, mutta tieto on hajallaan. Joukkoliikenteen matkustajamäärät ja esimerkiksi liikennevalojen keräämät liikennetiedot halutaan yhteen. Samaan dataan voitaisiin kerätä tietoa myös ihmisten omista puhelimista, johon moni tallentaa pyöräillyt tai kävellyt kilometrit. Seuraavien kolmen vuoden aikana aiotaankin kehittää mobiilisovellus, jonka avulla joukkoliikenteen käyttöä ja pyöräilyä ja kävelemistä voidaan edistää.

Lahden kaupungin innovaatiokumppaneita hankkeessa ovat Lahden ja Lappeenrannan teknillinen yliopisto (LUT), Lahden ammattikorkeakoulu, Lahden seudun kehitys LADEC sekä neljä liikkumisen alueella työskentelevää yritystä Infotripla, Mattersoft, Moprim ja Coreorient. Rahoitus saatiin EU:n Urban Innovative Action -ohjelmasta, ja se kattaa hankkeen kulut 80 prosenttisesti. 

Rahoituksen saamista edisti Lahden hankkima kansainvälinen näkyvyys ympäristön ja kestävän kehityksen alalla.

Lähde: Etelä-Suomen SanomatPäivitetty/Updated: 10.10.2017

Yhteistyökumppaneita

Twitter

Yhteistyökumppaneita

Tietoa Vastuullisuusuutisista

Vastuullisuusuutiset.fi on SoMe-kanava vastuullisille yrityksille ja organisaatioille.

Vastuullisuusuutiset.fi-portaalissa julkaistaan kotimaisia ja kansainvälisiä vastuullisuuden ja kestävän kehityksen uutisia päivittäin – 7 päivänä viikossa vuoden jokaisena päivänä kello 10.00 ja 17.30. Viikottain julkaisemme myös yhteistyökumppaneidemme parhaat käytännöt lukijoillemme.

Kello 10 ilmestyvän Vastuullisuusuutiset.fi-uutiskirjeen voi tilata kuka tahansa. Vastuullisuusuutiset.fi-uutisten toimituksesta vastaavat Crnet Oy ja CRnet Verkosto. Teknisestä toteutuksesta vastaa Metael Oy. Vastuullisuusuutiset.fi vastaava päätoimittaja on TkT Tuula Pohjola.

Lisää tietoa Vastuullisuusuutiset.fi-yhteistyöstä

About Us

Vastuullisuusuutiset.fi (CSR News) is a social media channel for responsible businesses and organizations.

Vastuullisuusuutiset.fi publishes national and international news about corporate social responsibility (CSR) and sustainable development - every day of the year at 10.00 and 17.30. We also publish weekly best practice news from our partner organizations.

Anyone can subscribe to the Vastuullisuusuutiset.fi- morning newsletter free of charge. The news are assembled by CRnet Oy and CRnet Network. The technical execution is provided by Metael Oy. The Editor in Chief is D.Sc.(Tech.) Tuula Pohjola.