Tänä vuonna luettu 1 497 963 uutista.
This year 1 497 963 news read.

Etätyön pelätään laskevan tuottavuutta USA:ssa - Ilmarisella etätyö nosti kuitenkin tuottavuutta jopa 30%

Yhdysvalloissa useat suuret yhtiöt ovat ryhtyneet pakottamaan työntekijänsä takaisin konttorille.

Yhdysvaltalainen IT-jätti IBM antoi viime vuonna työntekijöilleen rajun ukaasin: etätyöt on lopetettava ja palattava takaisin konttorille, tai potkut uhkaavat. IBM ei ole ainoa yhdysvaltalaisyritys, joka haluaa saada työntekijänsä etätöistä takaisin toimistolle. Muita yrityksiä ovat muun muassa Best Buy, Yahoo, Bank of America...

Yritysten päätökset suhtautua etätöihin nuivasti kumpuavat osittain siitä, että työntekijöiden tuottavuuden on pelätty putoavan, ja etätyön katsotaan tuovan muitakin ongelmia.

Eläkevakuutusyhtiö Ilmarinen katsoo kuitenkin asiaa täysin päinvastaiselta kantilta. Ilmarisen eläkeosaston osastopäällikkö Nina Bruun kertoo, että Ilmarisella ei olla huolissan työn tuottavuuden laskusta. Yrityksen etätyökäytännöissä on lähdetty siitä, että etätyöntekijöiden suoritustasoa pystytään seuraamaan.

"Meillä varsinkin eläkekäsittelijät ovat käyttäneet paljon etätyön mahdollisuutta. Heillä pystytään suoraan seuraamaan tilastoja, että kuinka paljon he päivän aikana saavat aikaiseksi. Tämän perusteella meillä ei ole havaittu, että tuottavuus olisi laskenut", Bruun kertoo.  "Päinvastoin, meillähän on tuottavuudessa nousua ollut sellainen 20-30 prosenttia, kun töitä pystyy tekemään kotikonttorilla." 

Tuottavuus on siis kasvanut ja työntekijätkin ovat tykänneet valinnanvapaudestaan, kun kaikille on tarjottu mahdollisuus tehdä muutama päivä viikossa töitä etänä. Erityisesti työntekijät ovat Bruunin mukaan arvostaneet sitä, että heidän ei tarvitse kuluttaa työmatkaan aikaansa. 

Joustot ovat myös helpottaneet sellaisten ihmisten elämää, joilla on jotain sairaudellista taustaa. Bruun kertoo, että esimerkiksi migreenistä kärsineet henkilöt ovat kertoneet migreenikohtausten vähentyneen, kun työviikkoa on voinut tasapainottaa olemalla osan ajasta kotikonttorilla rauhassa ja ärsykevapaassa tilassa.

Bruun korostaa suurimman osan Ilmarisen etätyöläisten tuottavuusnoususta kuittaantuvan sillä, että kotona ei tule niin paljon keskeytyksiä kuin työpaikalla. Työntekoa ja keskittymistä helpottaa, kun joku ei koko ajan pyydä apua, kysele kuulumisia, pyydä palaveriin tai koulutukseen.

Lähde: Talouselämä


Päivitetty/Updated: 08.10.2017

Yhteistyökumppaneita

Twitter

Yhteistyökumppaneita

Tietoa Vastuullisuusuutisista

Vastuullisuusuutiset.fi on SoMe-kanava vastuullisille yrityksille ja organisaatioille.

Vastuullisuusuutiset.fi-portaalissa julkaistaan kotimaisia ja kansainvälisiä vastuullisuuden ja kestävän kehityksen uutisia päivittäin – 7 päivänä viikossa vuoden jokaisena päivänä kello 10.00 ja 17.30. Viikottain julkaisemme myös yhteistyökumppaneidemme parhaat käytännöt lukijoillemme.

Kello 10 ilmestyvän Vastuullisuusuutiset.fi-uutiskirjeen voi tilata kuka tahansa. Vastuullisuusuutiset.fi-uutisten toimituksesta vastaavat Crnet Oy ja CRnet Verkosto. Teknisestä toteutuksesta vastaa Metael Oy. Vastuullisuusuutiset.fi vastaava päätoimittaja on TkT Tuula Pohjola.

Lisää tietoa Vastuullisuusuutiset.fi-yhteistyöstä

About Us

Vastuullisuusuutiset.fi (CSR News) is a social media channel for responsible businesses and organizations.

Vastuullisuusuutiset.fi publishes national and international news about corporate social responsibility (CSR) and sustainable development - every day of the year at 10.00 and 17.30. We also publish weekly best practice news from our partner organizations.

Anyone can subscribe to the Vastuullisuusuutiset.fi- morning newsletter free of charge. The news are assembled by CRnet Oy and CRnet Network. The technical execution is provided by Metael Oy. The Editor in Chief is D.Sc.(Tech.) Tuula Pohjola.