Tänä vuonna luettu 1 497 925 uutista.
This year 1 497 925 news read.

Oma tuulipuisto teki huonekalujätistä energiaomavaraisen - 13 turbiinia tuottaa 160 GWh vuodessa

Kemin Ajoksen tuulipuisto on siirtynyt Ikean omistukseen. 

Ikea Suomen rahoittama tuulipuiston uudistus- ja laajennusprojekti on valmistunut ja puiston 13 turbiinia tahkoavat nyt tuulesta energiaa. Ikea Suomi on jo pitkään käyttänyt toiminnoissaan ainoastaan uusiutuvaa energiaa, mutta nyt myös tuottaa sitä vähintään oman kulutuksensa verran.

"Kemin Ajoksen tuulipuiston uudistaminen ja laajentaminen on ollut meille konkreettinen askel, jolla saavutimme energiaomavaraisuuden", kertoo Ikea Suomen vastuullisuuspäällikkö Tiina Suvanto tiedotteessa.

Tuulipuiston 13 tuuliturbiinia tuottavat uusiutuvaa energiaa vuosittain noin 160 GWh:n verran. Tämä on yli kaksinkertainen määrä vanhaan Ajoksen tuulipuistoon verrattuna.

Ikealla on maailmanlaajuinen tavoite tulla vuoteen 2020 mennessä energiaomavaraiseksi. Suomessa tuuliturbiinit ja maalämmön käyttö ovat osoittautuneet tehokkaimmiksi tavoiksi tuottaa omaa energiaa. "Olemme pudottaneet energiankulutustamme 42 prosenttia neliötä kohden viimeisen viiden vuoden aikana", Suvanto sanoo.

Lähde: Tekniikka&Talous


Päivitetty/Updated: 06.10.2017

Yhteistyökumppaneita

Twitter

Yhteistyökumppaneita

Tietoa Vastuullisuusuutisista

Vastuullisuusuutiset.fi on SoMe-kanava vastuullisille yrityksille ja organisaatioille.

Vastuullisuusuutiset.fi-portaalissa julkaistaan kotimaisia ja kansainvälisiä vastuullisuuden ja kestävän kehityksen uutisia päivittäin – 7 päivänä viikossa vuoden jokaisena päivänä kello 10.00 ja 17.30. Viikottain julkaisemme myös yhteistyökumppaneidemme parhaat käytännöt lukijoillemme.

Kello 10 ilmestyvän Vastuullisuusuutiset.fi-uutiskirjeen voi tilata kuka tahansa. Vastuullisuusuutiset.fi-uutisten toimituksesta vastaavat Crnet Oy ja CRnet Verkosto. Teknisestä toteutuksesta vastaa Metael Oy. Vastuullisuusuutiset.fi vastaava päätoimittaja on TkT Tuula Pohjola.

Lisää tietoa Vastuullisuusuutiset.fi-yhteistyöstä

About Us

Vastuullisuusuutiset.fi (CSR News) is a social media channel for responsible businesses and organizations.

Vastuullisuusuutiset.fi publishes national and international news about corporate social responsibility (CSR) and sustainable development - every day of the year at 10.00 and 17.30. We also publish weekly best practice news from our partner organizations.

Anyone can subscribe to the Vastuullisuusuutiset.fi- morning newsletter free of charge. The news are assembled by CRnet Oy and CRnet Network. The technical execution is provided by Metael Oy. The Editor in Chief is D.Sc.(Tech.) Tuula Pohjola.