Tänä vuonna luettu 2 248 877 uutista.
This year 2 248 877 news read.

Pakolaisapu: Pakolaisten saatava oppia Suomesta omalla kielellään ja samalla tavalla

Pakolaisten kotouttamista pitäisi nopeuttaa omakielisellä ja yhdenmukaisella opetuksella suomalaisesta yhteiskunnasta, sanoo Suomen Pakolaisapu.

Maahanmuuttajien työvoimapoliittinen kotoutumiskoulutus sisältää jo nyt opetusta suomalaisesta yhteiskunnasta. Tällä hetkellä suomenkielen opetus ja yhteiskuntaopetus on kuitenkin nivottu yhteen, ja käytännössä opiskelijat kuulevat yhteiskunnallisista asioista suomeksi. Myös omaehtoiset, esimerkiksi kuntien tai kolmannen sektorin järjestämät ja yhteiskuntaan liittyvät kotouttamiskoulutukset ovat Pakolaisavun mukaan lähinnä suomenkielisiä.

Pakolaisavun mukaan vasta Suomeen tulleiden kielitaito riittää harvoin yhteiskunnallisen tiedon omaksumiseen. Kansalaisjärjestön mukaan opetussisällöt tulisi eriyttää, jotta Suomeen muuttaneet voisivat jo alkuvaiheessa keskustella uudessa ja vieraassa yhteiskunnassa toimimisesta omalla kielellään.

Pakolaisavun mielestä omakielisestä yhteiskuntaorientaatiosta tulisi myös tehdä lakisääteistä ja opetussisältö pitäisi määrittää valtakunnallisesti tiettyjen laatukriteerien mukaisesti.

Lähde: SSS


Päivitetty/Updated: 03.10.2017

Yhteistyökumppaneita

Twitter

Yhteistyökumppaneita

Tietoa Vastuullisuusuutisista

Vastuullisuusuutiset.fi on SoMe-kanava vastuullisille yrityksille ja organisaatioille.

Vastuullisuusuutiset.fi-portaalissa julkaistaan kotimaisia ja kansainvälisiä vastuullisuuden ja kestävän kehityksen uutisia päivittäin – 7 päivänä viikossa vuoden jokaisena päivänä kello 10.00 ja 17.30. Viikottain julkaisemme myös yhteistyökumppaneidemme parhaat käytännöt lukijoillemme.

Kello 10 ilmestyvän Vastuullisuusuutiset.fi-uutiskirjeen voi tilata kuka tahansa. Vastuullisuusuutiset.fi-uutisten toimituksesta vastaavat Crnet Oy ja CRnet Verkosto. Teknisestä toteutuksesta vastaa Metael Oy. Vastuullisuusuutiset.fi vastaava päätoimittaja on TkT Tuula Pohjola.

Lisää tietoa Vastuullisuusuutiset.fi-yhteistyöstä

About Us

Vastuullisuusuutiset.fi (CSR News) is a social media channel for responsible businesses and organizations.

Vastuullisuusuutiset.fi publishes national and international news about corporate social responsibility (CSR) and sustainable development - every day of the year at 10.00 and 17.30. We also publish weekly best practice news from our partner organizations.

Anyone can subscribe to the Vastuullisuusuutiset.fi- morning newsletter free of charge. The news are assembled by CRnet Oy and CRnet Network. The technical execution is provided by Metael Oy. The Editor in Chief is D.Sc.(Tech.) Tuula Pohjola.