Tänä vuonna luettu 2 248 812 uutista.
This year 2 248 812 news read.

Kymmenenvuotiaat lapset haluavat pelastaa Itämeren - lahjoittivat yli 10 000 euroa suojelutyöhön

Nelosen Haluatko miljonääriksi? -televisio-ohjelmassa menestyneet kymmenenvuotiaat Juhi Juntura ja Lia Sinijärvi lahjoittivat tänään yli 10 000 euroa John Nurmisen Säätiölle ja WWF:lle. 

Rakkaan, mutta saastuneen Itämeren auttaminen oli ohjelmaan osallistuneen kilpailijakaksikon sekä koko heidän koululuokkansa yhteinen päätös. "Lahjoituksen kautta haluamme sanoa aikuisille että hei, katsokaa mihin tämä meidän luonto on menossa. Jos Itämerta ei enää olisi tai se olisi todella likainen, niin miettikää, mitä kaikkea me menetettäisiin. Ei voitaisi uida tai veneillä. Kaikki mökkimaisemat olisivat hirveitä", Juhi ja Lia sanovat.

Helsingissä meren lähellä asuville ja koulua käyville Lialle ja Juhille Itämeri on muodostunut tärkeäksi, ja he ovat tutustuneet lähirantoihin yhdessä koululuokkansa kanssa. Liikuntatunnilla läheisellä lahdella kalassa käyneet alakoululaiset huomasivat, että meri ei voi hyvin. John Nurmisen Säätiö ja WWF käyttävät lahjoitetut varat Itämeren rehevöitymisen vähentämiseen, ympäristön kannalta liian tiheiden särkikalakantojen parempaan hyödyntämiseen ja uhanalaisten kalalajien suojeluun.

Juhi ja Lia kävivät tutustumassa säätiöiden toimintaan ennen kuin tekivät päätöksen lahjoituksen kohdentamisesta. John Nurmisen Säätiön asiamies Annamari Arrakoski-Engardt kertoo: "Oli hienoa keskustella Juhin ja Lian kanssa Itämeren pelastamisesta. Me käytämme lahjoituksen Lähikalahankkeeseen, jossa parannetaan Itämeren tilaa särkikalaa kalastamalla. Hankkeessamme paitsi poistetaan merestä ravinteita, saadaan myös vajaasti hyödynnetty kalaherkku käyttöön. Lasten halu auttaa tuo toivoa meille Itämeren pelastajille - ja on hyvä muistutus siitä, miksi me työtämme teemme." 

Lasten idea Itämeren auttamisesta valloitti myös Haluatko miljonääriksi? -ohjelman juontaja Jaajo Linnonmaan. "Haluatko miljonääriksi? -ohjelmassa aikuiset haaveilevat aina taloista, autoista ja lomamatkoista. Kun nämä kaksi sankaria kertoivat, että miljoonalla eurolla he pelastaisivat Itämeren, saivat he kerralla miljoona ihmistä ruudun toisella puolen hyvälle tuulelle. Kaksi pientä sankaria, joilla on suuret sydämet", Linnonmaa sanoo.

Lähde: WWF


Päivitetty/Updated: 03.10.2017

Yhteistyökumppaneita

Twitter

Yhteistyökumppaneita

Tietoa Vastuullisuusuutisista

Vastuullisuusuutiset.fi on SoMe-kanava vastuullisille yrityksille ja organisaatioille.

Vastuullisuusuutiset.fi-portaalissa julkaistaan kotimaisia ja kansainvälisiä vastuullisuuden ja kestävän kehityksen uutisia päivittäin – 7 päivänä viikossa vuoden jokaisena päivänä kello 10.00 ja 17.30. Viikottain julkaisemme myös yhteistyökumppaneidemme parhaat käytännöt lukijoillemme.

Kello 10 ilmestyvän Vastuullisuusuutiset.fi-uutiskirjeen voi tilata kuka tahansa. Vastuullisuusuutiset.fi-uutisten toimituksesta vastaavat Crnet Oy ja CRnet Verkosto. Teknisestä toteutuksesta vastaa Metael Oy. Vastuullisuusuutiset.fi vastaava päätoimittaja on TkT Tuula Pohjola.

Lisää tietoa Vastuullisuusuutiset.fi-yhteistyöstä

About Us

Vastuullisuusuutiset.fi (CSR News) is a social media channel for responsible businesses and organizations.

Vastuullisuusuutiset.fi publishes national and international news about corporate social responsibility (CSR) and sustainable development - every day of the year at 10.00 and 17.30. We also publish weekly best practice news from our partner organizations.

Anyone can subscribe to the Vastuullisuusuutiset.fi- morning newsletter free of charge. The news are assembled by CRnet Oy and CRnet Network. The technical execution is provided by Metael Oy. The Editor in Chief is D.Sc.(Tech.) Tuula Pohjola.