Tänä vuonna luettu 1 497 967 uutista.
This year 1 497 967 news read.

Uusia ilmastokumppaneita tekemään Lahdesta hiilineutraalia kaupunkia

Kaupunginjohtaja Jyrki Myllyvirta on allekirjoittanut ilmastositoumukset Manna ry:n, Purkupiha Oy:n sekä Suomen Rakennustyöpalvelu Oy:n kanssa.

- Halusimme mukaan ilmastokumppaniksi, koska ympäristöasiat ovat meille hyvin tärkeitä, sanoo Manna ry:n palveluliiketoiminnan johtaja Sari Dufva. 

Kumppanuuden myötä Manna ry sitoutuu pienentämään sähkön kulutusta ja vaihtamaan käyttämänsä sähkön ympäristöystävälliseen vihreään sähköön. Lisäksi tavoitteena on sekajätteen määrän supistaminen sekä henkilöautoliikenteen vähentäminen.

Purkupiha Oy on kierrätysalan yritys, joka toiminta perustuu materiaalien uudelleenkäytön ja kierrätyksen edistämiseen. -Työ edistää samalla ilmastotavoitteita, sanoo kierrätysyksikön johtaja Sami Ora. Ilmastokumppanuussitoumuksen myötä Purkupiha Oy pyrkii optimoimaan kuljetuksia ja lisäämään purkukohteista saatujen kalusteiden ja laitteiden uusiokäyttöä.

Suomen Rakennustyöpalvelu Oy tehostaa ilmastokumppanuuden myötä rakennusjätteen lajittelua ja lisää joutsenmerkittyjen tuotteiden käyttöä. Tavoitteena on lisäksi henkilökunnan autoliikenteen vähentäminen.  -Tavoitteemme on, että 90 prosenttia päivittäisistä työmatkoista tehdään kimppakyydein. Olemme jo hyvin lähellä tätä tavoitetta, toteaa toimitusjohtaja Aleksi Lehtonen.

Lahden kaupungin ilmastokumppaniksi ryhtyvä yritys tai organisaatio laatii oman suunnitelmansa keinoista, joilla se voi vähentää hiilidioksidipäästöjä ja hillitä ilmastonmuutosta. Lahden kaupungin tavoitteena on vähentää ilmastopäästöjä ja olla hiilineutraali kaupunki vuonna 2040.

Lähde: Lahden Kaupunki


Päivitetty/Updated: 22.09.2017

Yhteistyökumppaneita

Twitter

Yhteistyökumppaneita

Tietoa Vastuullisuusuutisista

Vastuullisuusuutiset.fi on SoMe-kanava vastuullisille yrityksille ja organisaatioille.

Vastuullisuusuutiset.fi-portaalissa julkaistaan kotimaisia ja kansainvälisiä vastuullisuuden ja kestävän kehityksen uutisia päivittäin – 7 päivänä viikossa vuoden jokaisena päivänä kello 10.00 ja 17.30. Viikottain julkaisemme myös yhteistyökumppaneidemme parhaat käytännöt lukijoillemme.

Kello 10 ilmestyvän Vastuullisuusuutiset.fi-uutiskirjeen voi tilata kuka tahansa. Vastuullisuusuutiset.fi-uutisten toimituksesta vastaavat Crnet Oy ja CRnet Verkosto. Teknisestä toteutuksesta vastaa Metael Oy. Vastuullisuusuutiset.fi vastaava päätoimittaja on TkT Tuula Pohjola.

Lisää tietoa Vastuullisuusuutiset.fi-yhteistyöstä

About Us

Vastuullisuusuutiset.fi (CSR News) is a social media channel for responsible businesses and organizations.

Vastuullisuusuutiset.fi publishes national and international news about corporate social responsibility (CSR) and sustainable development - every day of the year at 10.00 and 17.30. We also publish weekly best practice news from our partner organizations.

Anyone can subscribe to the Vastuullisuusuutiset.fi- morning newsletter free of charge. The news are assembled by CRnet Oy and CRnet Network. The technical execution is provided by Metael Oy. The Editor in Chief is D.Sc.(Tech.) Tuula Pohjola.