Tänä vuonna luettu 1 497 964 uutista.
This year 1 497 964 news read.

Ympäristölätinä ei ole aina turhaa lässytystä

Yrityksissä tehdään paljon töitä esimerkiksi ympäristövastuun tiimoilta. Se kiinnostaa erityisen paljon valveutuneita sijoittajia.

Lässyn lässyn läpätilää, soi päässä usein, kun eri yritysten edustajat puhuvat ympäristövastuustaan. Valaistuminen jää myös enimmäkseen kokematta, kun tavailee firmojen yritysvastuuraportteja.

Vai mitä sanotte tästä: "Yrityksemme noudattaa yritysvastuuraportoinnissaan GRI:n (Global Reporting Initiative) G4-ohjeistoa. Teimme vuonna 2016 olennaisuusanalyysin, ja päivitimme yritysvastuun painopistealueet sen tulosten mukaisesti. Ne on myös mukautettu tammikuussa 2017 uudistetun strategian kanssa."  Näkemiin tällekin raportille.

Tämä on sääli. Yrityksissä tehdään paljon töitä esimerkiksi ympäristövastuun tiimoilta. Se kiinnostaa erityisen paljon valveutuneita sijoittajia. Teot pitäisi osata vain muuttaa konkreettisiksi numeroiksi tai tarinaksi siitä, miten tekemiset ovat vaikuttaneet yrityksen toimintaan. Nyt vastuullisin yritys saa riveihinsä myös parhaat tekijät.

Onneksi poikkeuksiakin löytyy. Pitää vain päästä kuulemaan Keski-Pohjanmaalla toimivan lähdevesiyhtiön Finn Springin hallituksen puheenjohtajaa Virpi Ali-Haapalaa. Hän on erittäin sympaattinen esiintyjä ja puhuu omistajan äänellä. Toholammin kunnassa, Sykärän kylässä, pääkonttoriaan pitävä Finn Spring on 30 miljoonan euron liikevaihtoa tekevä perheyhtiö. Se on Suomen suurin lähdeveden pakkaaja noin 90 prosentin markkinaosuudella.

Lähdeveden pakkaaminen ei ole kuitenkaan ongelmatonta, päästöjä syntyy ja muovijätteelläkin on pulmansa. Viime viikolla EK:n tilaisuudessa puhunut Haapala listasi Finn Springin vastuullisuudesta syntyviä tekoja. Hiilijalanjälkeä seurataan ja hiilijalanjälki hyvitetään rahana, joka lahjoitetaan Keniassa käytettäviin vedenpuhdistuslaitteisiin.  Tällöin lahjoituskohteessa ei tarvitse käyttää puita vedenlämmitykseen.

Muovipulloissa käytetään entistä vähemmän muovia. Ennen tyhjä pullo painoi 43 grammaa, nyt painoa on 33 grammaa. Kierrätysmateriaalin käyttöä on lisätty. Finn Springillä oli roolinsa siinä, että muovipullot saatiin Suomessa kierrätykseen.  Kuljetusten täyttöaste maksimoidaan.

Tässä oli vain muutama esimerkki. Niistä voidaan helposti laskea myös se, miten tehdyt toimet vaikuttavat yrityksen kannattavuuteen.  Vanhan kaartin yritysjohtajat hymähtelivät vastuullisuuskysymyksille. Vastuullisuus kuulema hoidettiin veroja maksamalla. Enää tämä ei riitä. Aika moni nuori kokee, että työllä pitää olla muutakin merkitystä kuin raha. Nyt vastuullisin yritys saa riveihinsä myös parhaat tekijät.

Lähde: Kauppalehti


Päivitetty/Updated: 19.09.2017

Yhteistyökumppaneita

Twitter

Yhteistyökumppaneita

Tietoa Vastuullisuusuutisista

Vastuullisuusuutiset.fi on SoMe-kanava vastuullisille yrityksille ja organisaatioille.

Vastuullisuusuutiset.fi-portaalissa julkaistaan kotimaisia ja kansainvälisiä vastuullisuuden ja kestävän kehityksen uutisia päivittäin – 7 päivänä viikossa vuoden jokaisena päivänä kello 10.00 ja 17.30. Viikottain julkaisemme myös yhteistyökumppaneidemme parhaat käytännöt lukijoillemme.

Kello 10 ilmestyvän Vastuullisuusuutiset.fi-uutiskirjeen voi tilata kuka tahansa. Vastuullisuusuutiset.fi-uutisten toimituksesta vastaavat Crnet Oy ja CRnet Verkosto. Teknisestä toteutuksesta vastaa Metael Oy. Vastuullisuusuutiset.fi vastaava päätoimittaja on TkT Tuula Pohjola.

Lisää tietoa Vastuullisuusuutiset.fi-yhteistyöstä

About Us

Vastuullisuusuutiset.fi (CSR News) is a social media channel for responsible businesses and organizations.

Vastuullisuusuutiset.fi publishes national and international news about corporate social responsibility (CSR) and sustainable development - every day of the year at 10.00 and 17.30. We also publish weekly best practice news from our partner organizations.

Anyone can subscribe to the Vastuullisuusuutiset.fi- morning newsletter free of charge. The news are assembled by CRnet Oy and CRnet Network. The technical execution is provided by Metael Oy. The Editor in Chief is D.Sc.(Tech.) Tuula Pohjola.