Tänä vuonna luettu 1 321 249 uutista.
This year 1 321 249 news read.

WWF lulucf-päätöksestä: 'Iso tappio ilmastolle'

WWF:n ohjelmapäällikön mukaan on ihmeellistä, että jotkut pitävät äänestystulosta hyvänä ilmaston kannalta.

WWF Suomen ohjelmapäällikkö Jussi Nikula sanoo Maaseudun Tulevaisuudelle, että WWF on hyvin pettynyt tämänpäiväisen lulucf-äänestyksen tulokseen. "Se on iso tappio ilmastolle. Se on päällimmäinen asia", Nikula sanoo.

Nikula pitää biotalouden puolustamista ymmärrettävänä. Ongelma on hänen mukaansa kuitenkin se, että nyt puolustaminen tapahtuu ilmaston kustannuksella.

WWF on Nikulan tyytymätön suomalaisten toimijoiden vastuuttomuuteen ja lyhytnäköisyyteen ilmastonmuutoksen torjunnassa. Nikulan mukaan on ihmeellistä, että jotkut pitävät äänestystulosta hyvänä ilmaston kannalta. "Siinä ei ihan ymmärretä kokonaisuutta, jos joku näin lausuu", hän toteaa.

Ohjelmapäällikön mukaan äänestys oli tiukka. Äänestyksessä toteutui siis ennakko-oletus siitä, että äänestys on tiukka. "Se oli siinä ja siinä, että kummin päin siinä käy", hän sanoo. Äänestyksessä voittanut muutosehdotus on Nikulan mielestä hyvin sekava ja ilmeisen haitallinen. Hänen mukaansa on epäselvää, mitä muutosehdotus oikeasti tarkoittaa.

Äänestyksen jälkeen ei Nikulan mukaan ole mitään perusteita pitää bioenergiaa hiilineutraalina. "Tämä päätös johtaa siihen, ettei bioenergian ilmastovaikutuksia huomioida lulucf-sektorilla. Bioenergian haitalliset ilmastovaikutukset pitää siis ottaa jollain muulla tavalla huomioon"

Mikäli päättäjät ovat jatkossa vakavissaan 1,5 tai kahden asteen ilmastotavoitteen kanssa, tulee toimien Nikulan mukaan kiristyä muussa ilmastopolitiikassa. Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että päästövähennystoimenpiteitä kiristettäisiin taakanjakosektorilla tai päästökauppasektorilla.

Lähde: Maaseudun Tulevaisuus


Päivitetty/Updated: 13.09.2017

Yhteistyökumppaneita

Twitter

Yhteistyökumppaneita

Tietoa Vastuullisuusuutisista

Vastuullisuusuutiset.fi on SoMe-kanava vastuullisille yrityksille ja organisaatioille.

Vastuullisuusuutiset.fi-portaalissa julkaistaan kotimaisia ja kansainvälisiä vastuullisuuden ja kestävän kehityksen uutisia päivittäin – 7 päivänä viikossa vuoden jokaisena päivänä kello 10.00 ja 17.30. Viikottain julkaisemme myös yhteistyökumppaneidemme parhaat käytännöt lukijoillemme.

Kello 10 ilmestyvän Vastuullisuusuutiset.fi-uutiskirjeen voi tilata kuka tahansa. Vastuullisuusuutiset.fi-uutisten toimituksesta vastaavat Crnet Oy ja CRnet Verkosto. Teknisestä toteutuksesta vastaa Metael Oy. Vastuullisuusuutiset.fi vastaava päätoimittaja on TkT Tuula Pohjola.

Lisää tietoa Vastuullisuusuutiset.fi-yhteistyöstä

About Us

Vastuullisuusuutiset.fi (CSR News) is a social media channel for responsible businesses and organizations.

Vastuullisuusuutiset.fi publishes national and international news about corporate social responsibility (CSR) and sustainable development - every day of the year at 10.00 and 17.30. We also publish weekly best practice news from our partner organizations.

Anyone can subscribe to the Vastuullisuusuutiset.fi- morning newsletter free of charge. The news are assembled by CRnet Oy and CRnet Network. The technical execution is provided by Metael Oy. The Editor in Chief is D.Sc.(Tech.) Tuula Pohjola.