Tänä vuonna luettu 1 321 237 uutista.
This year 1 321 237 news read.

Henkilöauto vaihtui Aviapoliksessa HSL:n matkalippuun ja taittopyörään

Vantaan Aviapoliksen yrityspuiston työntekijät kokeilevat syyskuussa uudenlaista Bikefy-palvelua, joka yhdistää joukkoliikenteen ja sähköisen taittopolkupyörän käytön.

HSL:n, HSY:n ja Vantaan kaupungin yhteisen pilotin tavoitteena on kokeilla uutta, vähäpäästöistä vaihtoehtoa työmatkaliikenteessä. Kuusi Vantaan Äyritien yrityspuiston työntekijää saivat 4.9. alkaen maksutta käyttönsä HSL:n seutulipun ja taittopyörän. He ovat mukana Bikefy-kokeilussa, jossa testataan, kuinka joukkoliikenteen ja taittopyörän yhteiskäyttö Aviapoliksen alueella sujuu. Kokeilussa mukana olevat työntekijät ovat ennen pilottia kulkeneet työmatkansa autolla. Kokeilu jatkuu 2.10. asti.

Kokeilu sai alkunsa HSY:n ja Aalto-yliopiston yhteistyöstä, jossa opiskelijat kehittivät osana kurssityötä uutta liiketoimintaidea vähähiiliselle asemanseudulle. Kolme opiskelijaa loivat Bikefy-konseptin, jossa tarjotaan matkakortin lisänä taittopyörää Bike as a Service -henkeen.

- Tavoitteena oli löytää houkutteleva ja vähähiilinen vaihtoehto henkilöauton käyttöön työmatkaliikenteessä. Joukkoliikenteen ja taittopyörän yhdistäminen voisi olla yksi uusi ratkaisu", kertoo projektipäällikkö Pia Tynys HSY:n ilmastoyksiköstä.

Kukin kokeilijoista saa käyttöönsä kahdeksi viikoksi tavallisen ja kahdeksi viikoksi sähköisen taittopyörän. Kokeilun sähköpyörät ovat alle 13 kilon painoisina poikkeuksellisen keveitä. Mukana on myös sellainen Vello Bike+ -sähköpyörän malli, joka ei ole vielä markkinoilla, eli se pääsee kokeilussa ensimmäisen kerran käyttäjän ajettavaksi. Kokeilun järjestävät yhteistyössä HSL, HSY ja Vantaan kaupunki.

Lähde: HSY


Päivitetty/Updated: 12.09.2017

Yhteistyökumppaneita

Twitter

Yhteistyökumppaneita

Tietoa Vastuullisuusuutisista

Vastuullisuusuutiset.fi on SoMe-kanava vastuullisille yrityksille ja organisaatioille.

Vastuullisuusuutiset.fi-portaalissa julkaistaan kotimaisia ja kansainvälisiä vastuullisuuden ja kestävän kehityksen uutisia päivittäin – 7 päivänä viikossa vuoden jokaisena päivänä kello 10.00 ja 17.30. Viikottain julkaisemme myös yhteistyökumppaneidemme parhaat käytännöt lukijoillemme.

Kello 10 ilmestyvän Vastuullisuusuutiset.fi-uutiskirjeen voi tilata kuka tahansa. Vastuullisuusuutiset.fi-uutisten toimituksesta vastaavat Crnet Oy ja CRnet Verkosto. Teknisestä toteutuksesta vastaa Metael Oy. Vastuullisuusuutiset.fi vastaava päätoimittaja on TkT Tuula Pohjola.

Lisää tietoa Vastuullisuusuutiset.fi-yhteistyöstä

About Us

Vastuullisuusuutiset.fi (CSR News) is a social media channel for responsible businesses and organizations.

Vastuullisuusuutiset.fi publishes national and international news about corporate social responsibility (CSR) and sustainable development - every day of the year at 10.00 and 17.30. We also publish weekly best practice news from our partner organizations.

Anyone can subscribe to the Vastuullisuusuutiset.fi- morning newsletter free of charge. The news are assembled by CRnet Oy and CRnet Network. The technical execution is provided by Metael Oy. The Editor in Chief is D.Sc.(Tech.) Tuula Pohjola.