Tänä vuonna luettu 1 321 209 uutista.
This year 1 321 209 news read.

Suomen sähkösyöpöt listattiin - 10 000 asukkaan kaupunki yllättävän korkealla

Helsinki kuluttaa Suomen kaupungeista eniten sähköä, mutta Tornio ja Oulu eivät ole siitä kaukana. Sähkösyöppöjen listalla vajaan 10 000 asukkaan Närpiö yllättää.

Energiateollisuus ry:n viime vuotta koskevat tilastot Suomen kunnista sähkönkuluttajina eivät yllätä. Väkimäärä nostaa Helsingin suurimmaksi sähkösyöpöksi, ja listan seuraavat sijat menevät suurten teolllisuuslaitosten sijaintikaupungeille.

Helsinki tarvitsi sähköä 4 500 gigawattituntia, mikä on vajaat kuusi prosenttia Suomen koko kulutuksesta. Tornio nielaisi 3 400 GWh, josta määrästä maan suurin sähkön kuluttaja Tornion terästehdas nielaisi 95 prosenttia. Tornion jälkeen listalla seuraavat Oulu, Jämsä, Lappeenranta ja Kouvola. Tällä vuosikymmenellä Tornio on lisännyt kulutustaan eniten, mikä johtuu terästehtaan laajennuksesta. Kovaa nousua on tehnyt myös Hamina, jossa Googlen palvelinkeskus on yli kaksinkertaistanut kaupungin sähkön tarpeen.

Asukaslukuun suhteutettuna kova kuluttaja on Närpiön kaupunki, joka niin ikään on lisännyt kulutustaan roimasti 2010-luvulla. Tomaattien kasvatus näillä leveysasteilla vaatii paljon energiaa. Närpiö nielee yhtä paljon sähköä kuin asukasmäärältään viisinkertainen Hyvinkää.

Teollisuuden katoaminen pääkaupunkiseudulta näkyy selvästi kulutuksen kehittymisessä. Teollisuuden yhteenlaskettu sähkön käyttö Helsingissä, Espoossa ja Vantaalla on laskenut 2010-luvulla neljänneksen.

Lähde: Tekniikka ja Talous


Päivitetty/Updated: 21.08.2017

Yhteistyökumppaneita

Twitter

Yhteistyökumppaneita

Tietoa Vastuullisuusuutisista

Vastuullisuusuutiset.fi on SoMe-kanava vastuullisille yrityksille ja organisaatioille.

Vastuullisuusuutiset.fi-portaalissa julkaistaan kotimaisia ja kansainvälisiä vastuullisuuden ja kestävän kehityksen uutisia päivittäin – 7 päivänä viikossa vuoden jokaisena päivänä kello 10.00 ja 17.30. Viikottain julkaisemme myös yhteistyökumppaneidemme parhaat käytännöt lukijoillemme.

Kello 10 ilmestyvän Vastuullisuusuutiset.fi-uutiskirjeen voi tilata kuka tahansa. Vastuullisuusuutiset.fi-uutisten toimituksesta vastaavat Crnet Oy ja CRnet Verkosto. Teknisestä toteutuksesta vastaa Metael Oy. Vastuullisuusuutiset.fi vastaava päätoimittaja on TkT Tuula Pohjola.

Lisää tietoa Vastuullisuusuutiset.fi-yhteistyöstä

About Us

Vastuullisuusuutiset.fi (CSR News) is a social media channel for responsible businesses and organizations.

Vastuullisuusuutiset.fi publishes national and international news about corporate social responsibility (CSR) and sustainable development - every day of the year at 10.00 and 17.30. We also publish weekly best practice news from our partner organizations.

Anyone can subscribe to the Vastuullisuusuutiset.fi- morning newsletter free of charge. The news are assembled by CRnet Oy and CRnet Network. The technical execution is provided by Metael Oy. The Editor in Chief is D.Sc.(Tech.) Tuula Pohjola.