Tänä vuonna luettu 1 321 208 uutista.
This year 1 321 208 news read.

HAMKin opiskelijoille innovaatiokilpailun voitto

HAMKin opiskelijat voittivat innovaatiokilpailun, jossa etsittiin ratkaisuja puutarhatalouden hävikin vähentämiseen ja sivuvirtojen hyödyntämiseen.

Voitokas idea sekä keinot vähentää puutarhatuotannon hävikkiä ja lisätä sivuvirtojen hyödyntämistä ovat esillä Lepaan Puutarha-, viher- ja kiinteistöalan ammattinäyttelyssä 17.-19.8. 

Hämeen ammattikorkeakoulussa bio- ja elintarviketekniikkaa opiskelevat Liisa Stark Forssasta ja Mari Uusitalo  Haapavedeltä voittivat opiskelijoille suunnatun HeVi-ideat jakoon -innovaatiokilpailun ideallaan porkkanahävikin hyödyntämisestä porkkanasaippuan ja -öljyn valmistamiseksi. Toiseksi nousi Jannike Nynäsin idea kurkunlehtien hyödyntämisestä rehuksi. Nynäs opiskelee puutarhuriksi Yrkesakademin i Österbottenissa.

Perusteluiden mukaan Starkin ja Uusitalon voittajatyössä porkkanahävikin hyödyntämisidea on hyvin toteutettavissa ja se tuo merkittävää lisäarvoa porkkanankuorijätteelle, joka nykyisin menee joko riistaeläinten ruokintaan tai kompostointin. Voittajat palkitsee kasvihuoneyritysten valtakunnallinen yrittäjäjärjestö Kauppapuutarhaliitto.

Kilpailulla haettiin ratkaisuja puutarhatalouden ongelmakohteisiin, joita ovat mm. kasvihuonetuotannon viherbiomassat sekä marja- ja hedelmätuotannon ja avomaavihannes- ja kasvistuotannon hävikki ja sivuvirrat. Kilpailuun osallistui kaikkiaan seitsemän ideaa Hämeestä ja Pohjanmaalta.

Innovaatiokilpailu on osa ArvoBio-hanketta, jonka tavoitteena on tuottaa lisäarvoa ja uutta liiketoimintaa kehittämällä innovatiivisia ratkaisuja puutarhatuotannon hävikin vähentämiseksi ja sivuotteiden hyödyntämiseksi.  Hankkeen toteuttavat HAMK, Luonnonvarakeskus ja ProAgria, Österbottens Svenska Lantbrukssällskap sekä Euroopan maaseudun kehittämisen maatalousrahaston rahoituksella.

Lähde: HAMK


Päivitetty/Updated: 18.08.2017

Yhteistyökumppaneita

Twitter

Yhteistyökumppaneita

Tietoa Vastuullisuusuutisista

Vastuullisuusuutiset.fi on SoMe-kanava vastuullisille yrityksille ja organisaatioille.

Vastuullisuusuutiset.fi-portaalissa julkaistaan kotimaisia ja kansainvälisiä vastuullisuuden ja kestävän kehityksen uutisia päivittäin – 7 päivänä viikossa vuoden jokaisena päivänä kello 10.00 ja 17.30. Viikottain julkaisemme myös yhteistyökumppaneidemme parhaat käytännöt lukijoillemme.

Kello 10 ilmestyvän Vastuullisuusuutiset.fi-uutiskirjeen voi tilata kuka tahansa. Vastuullisuusuutiset.fi-uutisten toimituksesta vastaavat Crnet Oy ja CRnet Verkosto. Teknisestä toteutuksesta vastaa Metael Oy. Vastuullisuusuutiset.fi vastaava päätoimittaja on TkT Tuula Pohjola.

Lisää tietoa Vastuullisuusuutiset.fi-yhteistyöstä

About Us

Vastuullisuusuutiset.fi (CSR News) is a social media channel for responsible businesses and organizations.

Vastuullisuusuutiset.fi publishes national and international news about corporate social responsibility (CSR) and sustainable development - every day of the year at 10.00 and 17.30. We also publish weekly best practice news from our partner organizations.

Anyone can subscribe to the Vastuullisuusuutiset.fi- morning newsletter free of charge. The news are assembled by CRnet Oy and CRnet Network. The technical execution is provided by Metael Oy. The Editor in Chief is D.Sc.(Tech.) Tuula Pohjola.