Tänä vuonna luettu 1 321 194 uutista.
This year 1 321 194 news read.

Lääkäriliiton uusi toiminnanjohtaja haluaisi työterveyshuollon mukaan sote-uudistukseen

Kati Myllymäen mielestä kaikilla suomalaisilla pitäisi olla oikeus työterveyshuollon tasoisiin palveluihin.

Lääkäriliiton vasta valittu toiminnanjohtaja Kati Myllymäki haluaisi työterveyshuollon mukaan sosiaali- ja terveydenhuollon uudistukseen (sote-uudistus). 

- Työterveyshuolto kattaa ison osan aktiiviväestön etulinjan terveydenhuoltopalveluista. En ymmärrä, miksi tehtiin niin iso virhe, että työterveyshuolto jätettiin sote-uudistuksen ulkopuolelle. Senkö takia, että se on vaikea asia yhdistää, vai sen takia, että siinä on erilainen rahoituspohja, Myllymäki ihmettelee.

Hallitus päätti kesäkuussa 2016, että työterveyshuollon perusteisiin ei kosketa. Työterveyshuoltoa kehitetään kuitenkin ennaltaehkäisevämpään suuntaan kolmikantaisessa Työterveyshuollon neuvottelukunnassa, joka antaa konsensusesityksensä tämän vuoden lopulla.

Myllymäen mielestä olisi oikeudenmukaista, että kaikki suomalaiset pääsisivät nauttimaan työterveyshuollon tasoisista palveluista. - Jos soitat työterveyshuoltoon tai yksityiselle, ei siellä 15 minuuttia kuulustella, miksi haluat tulla, ja tarvitsetko oikeasti lääkäriä. Nyt julkisesta perusterveydenhuollosta on tullut paikoitellen potilaiden torjuntajärjestelmä, Myllymäki hymähtää. Myllymäki perustelee työterveyshuollon mukaan tuomista sote-uudistukesen sillä, että perusterveydenhuolto on Suomessa kriisissä, ja etulinjaan tarvittaisiin pikaisesti lisää tekijöitä. 

Hän korostaa, että peruspalveluiden korjaamisessa ei saa heikentää hyvin toimivaa työterveyshuoltoa, vaan parantaa terveyskeskuspalveluiden saatavuutta työterveyshuollon tasolle. Lisäksi Myllymäki on huolissaan potilasrekistereistä, sillä työterveyshuollon asiakkaiden läheskään kaikki tiedot eivät kulje muille toimijoille. 

Myllymäki esittää, että Suomeen luotaisiin malli, jossa työterveyshuollon osaajat saataisiin tuottamaan palveluita muillekin kuin työsuhteessa oleville. - Siinä kuitenkin tullaan kysymykseen, onko työterveyshuollossa osaamista vaikkapa äitiysneuvoloista tai geriatriasta. Aivan ongelmatonta tämä ei siis ole, Myllymäki sanoo. Toinen vaihtoehto on Myllymäen mukaan Ruotsin mallin kaltainen, jossa työterveyshuolto rajoitetaan työperäisten riskien hallintaan ja työkyvyn ylläpitoon. 

Yleislääketieteen erikoislääkäri Kati Myllymäki, 59, on valittu Suomen Lääkäriliiton uudeksi toiminnanjohtajaksi. 

Lähde: Etelä-Suomen Sanomat


Päivitetty/Updated: 16.08.2017

Yhteistyökumppaneita

Twitter

Yhteistyökumppaneita

Tietoa Vastuullisuusuutisista

Vastuullisuusuutiset.fi on SoMe-kanava vastuullisille yrityksille ja organisaatioille.

Vastuullisuusuutiset.fi-portaalissa julkaistaan kotimaisia ja kansainvälisiä vastuullisuuden ja kestävän kehityksen uutisia päivittäin – 7 päivänä viikossa vuoden jokaisena päivänä kello 10.00 ja 17.30. Viikottain julkaisemme myös yhteistyökumppaneidemme parhaat käytännöt lukijoillemme.

Kello 10 ilmestyvän Vastuullisuusuutiset.fi-uutiskirjeen voi tilata kuka tahansa. Vastuullisuusuutiset.fi-uutisten toimituksesta vastaavat Crnet Oy ja CRnet Verkosto. Teknisestä toteutuksesta vastaa Metael Oy. Vastuullisuusuutiset.fi vastaava päätoimittaja on TkT Tuula Pohjola.

Lisää tietoa Vastuullisuusuutiset.fi-yhteistyöstä

About Us

Vastuullisuusuutiset.fi (CSR News) is a social media channel for responsible businesses and organizations.

Vastuullisuusuutiset.fi publishes national and international news about corporate social responsibility (CSR) and sustainable development - every day of the year at 10.00 and 17.30. We also publish weekly best practice news from our partner organizations.

Anyone can subscribe to the Vastuullisuusuutiset.fi- morning newsletter free of charge. The news are assembled by CRnet Oy and CRnet Network. The technical execution is provided by Metael Oy. The Editor in Chief is D.Sc.(Tech.) Tuula Pohjola.