Tänä vuonna luettu 1 506 096 uutista.
This year 1 506 096 news read.

Vuosi kummikouluna rikasti koulutyötä Kontulassa

Erilaiset havaintovälineet ovat ahkerassa käytössä, kun Kontulan ala-asteen koulun 1.-6. luokkien oppilaat tutkivat Mustapuron vettä ja tekevät havaintoja lähialueesta.

Koululaiset ovat juuri oppineet, että puron tilasta voi päätellä paljon tutkimalla vettä ja ympäristöä. Oppilaiden retki ei ole mikä tahansa kevätretki, vaan kyse on HSY:n kummikouluohjelman päättävästä oppitunnista. Kontulan ala-asteen koulu on ollut koko lukuvuoden HSY:n kummikoulu - teeman Elintärkeä vesi ympärillä on tutustuttu muun muassa veden kiertokulkuun, piiloveteen ja nyt lopuksi jäteveden puhdistukseen sekä lähiveteen ja sen ötököihin. Myös koko koulun pajapäivää vietettiin huhtikuussa vesiteeman merkeissä.

Oppilaskunnan hallituksen jäsenistä koottu ympäristöryhmä alkaa olla ympäristöasioissa mestariluokkaa. Kiertävä ympäristökasvattaja Anu Hakalakin on ylpeä oppilaista. "Opin joka kerta jotakin uutta. Saan ahaa-elämyksiä, kun opin, miten eri-ikäiset lapset ymmärtävät asioita. Näiden lasten kanssa on mielettömän kiva työskennellä", Hakala hymyilee.

Kummikoulun oppitunnit sisältävät aina toiminnallista tekemistä. Toukokuisen päivän rupeama alkoi luokassa, jossa aiheena oli Jäteveden matka - pöntöstä puhtaaksi. Oppitunnin aikana lapset pääsivät kokeilemaan jäteveden puhdistusta.

Kontulan ala-asteen koulussa kummikouluprojektiin on osallistuttu innolla. Ympäristöryhmä on muodostettu oppilaskunnan hallituksesta, ja mukaan on päässyt oppilaita kaikilta luokka-asteilta. Ryhmää on luotsannut opettaja Karim Galenius. "Ympäristöteemat ovat meillä paljon esillä opetuksessa. HSY:n kummikouluna olemme saaneet uusia sisältöjä ja mukavaa vaihtelua opetukseen", Galenius kiittää. Kummikouluohjelman myötä koululle jää tietoa ja taitoa jatkaa ympäristöteeman käsittelyä myös tulevina lukuvuosina.

Lähde: HSY


Päivitetty/Updated: 08.08.2017

Yhteistyökumppaneita

Twitter

Yhteistyökumppaneita

Tietoa Vastuullisuusuutisista

Vastuullisuusuutiset.fi on SoMe-kanava vastuullisille yrityksille ja organisaatioille.

Vastuullisuusuutiset.fi-portaalissa julkaistaan kotimaisia ja kansainvälisiä vastuullisuuden ja kestävän kehityksen uutisia päivittäin – 7 päivänä viikossa vuoden jokaisena päivänä kello 10.00 ja 17.30. Viikottain julkaisemme myös yhteistyökumppaneidemme parhaat käytännöt lukijoillemme.

Kello 10 ilmestyvän Vastuullisuusuutiset.fi-uutiskirjeen voi tilata kuka tahansa. Vastuullisuusuutiset.fi-uutisten toimituksesta vastaavat Crnet Oy ja CRnet Verkosto. Teknisestä toteutuksesta vastaa Metael Oy. Vastuullisuusuutiset.fi vastaava päätoimittaja on TkT Tuula Pohjola.

Lisää tietoa Vastuullisuusuutiset.fi-yhteistyöstä

About Us

Vastuullisuusuutiset.fi (CSR News) is a social media channel for responsible businesses and organizations.

Vastuullisuusuutiset.fi publishes national and international news about corporate social responsibility (CSR) and sustainable development - every day of the year at 10.00 and 17.30. We also publish weekly best practice news from our partner organizations.

Anyone can subscribe to the Vastuullisuusuutiset.fi- morning newsletter free of charge. The news are assembled by CRnet Oy and CRnet Network. The technical execution is provided by Metael Oy. The Editor in Chief is D.Sc.(Tech.) Tuula Pohjola.