Tänä vuonna luettu 1 506 099 uutista.
This year 1 506 099 news read.

Hailuodon paahteiset hiekkarannat avartuvat WWF:n talkoissa

WWF:n vapaaehtoiset työskentelevät Hailuodon paahteisissa kansallismaisemissa. Viikon mittaisella talkooleirillä hoidetaan saaren arvokkaita dyynejä ja rantanummia.

Oulun edustalla sijaitsevan Hailuodon dyynirannat ja laajat rantaniityt ovat arvokkaita elinympäristöjä monille sellaisille lajeille, jotka eivät voi elää muualla kuin avoimilla ja aurinkoisilla rannoilla.

Talkoolaiset hoitavat saaren pohjois- ja länsirantojen dyynejä ja nummia muun muassa raivaamalla männyn taimia ja pajukoita, kasaamalla raivaustähdettä sekä tekemällä aukkoja yhtenäisiin sammalkerroksiin.

"Paahdealueilla viihtyy useita sellaisia kasvi- ja hyönteislajeja, jotka eivät menesty muunlaisessa ympäristössä. Siksi on tärkeää estää näitä alueita metsittymästä. Talkoolaisemme tekevät hyvin konkreettista ja palkitsevaa työtä uhanalaisten lajien hyväksi", kertoo leirin yhtenä vetäjänä toimiva WWF:n suojeluasiantuntija Teemu Niinimäki.

Metsähallituksen Luontopalvelujen vetämässä Paahde-LIFE-hankkeessa kunnostetaan näitä arvokkaita luontokohteita ympäri Suomen. Hankkeessa asiantuntijat ovat kartoittaneet muun muassa Hailuodon hyönteislajistoa, jotta hoitotoimet voitaisiin kohdentaa lajistollisesti arvokkaimmille alueille. Hoitamalla dyynien luontoa turvataan koti myös harvinaisille paahdelajeille. Erittäin uhanalaiset dyynikimopistiäinen ja dyynisukkulakoi saavat mahdollisuuden säilyä luontoamme rikastuttamassa.

"Umpeen kasvamassa olevat dyynit ja nummet pääsivät hoidon piiriin viime hetkellä. Nyt niiden luontoarvot olivat vielä pelastettavissa", iloitsee leirin toinen vetäjä Päivi Virnes Metsähallituksen Luontopalveluista. "Talkoolaisten työn jälki hivelee silmää. Upea dyyniluonto avautuu nyt myös alueen retkeilijöille kaikessa kauneudessaan."

Lähde: WWF Suomi


Päivitetty/Updated: 04.08.2017

Yhteistyökumppaneita

Twitter

Yhteistyökumppaneita

Tietoa Vastuullisuusuutisista

Vastuullisuusuutiset.fi on SoMe-kanava vastuullisille yrityksille ja organisaatioille.

Vastuullisuusuutiset.fi-portaalissa julkaistaan kotimaisia ja kansainvälisiä vastuullisuuden ja kestävän kehityksen uutisia päivittäin – 7 päivänä viikossa vuoden jokaisena päivänä kello 10.00 ja 17.30. Viikottain julkaisemme myös yhteistyökumppaneidemme parhaat käytännöt lukijoillemme.

Kello 10 ilmestyvän Vastuullisuusuutiset.fi-uutiskirjeen voi tilata kuka tahansa. Vastuullisuusuutiset.fi-uutisten toimituksesta vastaavat Crnet Oy ja CRnet Verkosto. Teknisestä toteutuksesta vastaa Metael Oy. Vastuullisuusuutiset.fi vastaava päätoimittaja on TkT Tuula Pohjola.

Lisää tietoa Vastuullisuusuutiset.fi-yhteistyöstä

About Us

Vastuullisuusuutiset.fi (CSR News) is a social media channel for responsible businesses and organizations.

Vastuullisuusuutiset.fi publishes national and international news about corporate social responsibility (CSR) and sustainable development - every day of the year at 10.00 and 17.30. We also publish weekly best practice news from our partner organizations.

Anyone can subscribe to the Vastuullisuusuutiset.fi- morning newsletter free of charge. The news are assembled by CRnet Oy and CRnet Network. The technical execution is provided by Metael Oy. The Editor in Chief is D.Sc.(Tech.) Tuula Pohjola.