Tänä vuonna luettu 1 053 835 uutista.
This year 1 053 835 news read.

Maahanmuuttajanuorten Helsinki -hanke etsii uusia tapoja tarjota töitä nuorille

Maahanmuuttajanuorten Helsinki -hankkeen työelämää edistävän pilotin tavoitteena on rakentaa pysyvä malli työn lahjoittamiseen nuorille Helsingissä.

Tänä vuonna työelämä-hanke on tarjonnut jo satoja ns. piilotyöpaikkoja tai täysin uusia ideoita nuorille. Ensi vuoden loppuun mennessä työkokemusta pilotin kautta pyritään tarjoamaan yli 1000 nuorelle. Vuoteen 2020 mennessä tavoitteena on, että työn lahjoittamisen malli on vakiintunut ja tuottaa nuorille 10 000 työtuntia vuodessa. Työtehtävät ovat sellaisia, jotka lisäävät alueellista hyvinvointia. Työllistäjänä voi olla järjestö, yritys tai yksityishenkilö. Lisäksi nuoria tuetaan yrittäjyydessä ja osuuskuntien perustamisessa.

Työelämä-mallia testataan erilaisilla tavoilla, mm. sotaveteraani-yhteistyöllä, tapahtumissa, alueseuroissa, Pienperheyhdistyksessä, kauppakeskus Itiksessä ja eri yrityksissä. Lisäksi haetaan yhteistyötahoja työn lahjoittamiseen.

Vuosaaressa aloitettiin keväällä 2017 veteraaniapu yhdessä Helsingin seudun sotaveteraanipiirin kanssa. Uusia nuoria rekrytoitiin auttamaan sotaveteraaneja mm. nuorisotaloilta Vuosaaressa ja Herttoniemessä sekä Monik ry:n kautta. Herttoniemessä Kettutien palvelutalossa pyörii lisäksi nuorten pitämä bingo. Toiminta on saanut positiivista palautetta, ja mallia tullaan kehittämään ja laajentamaan edelleen.

Tieto on Valtaa ry on voittoa tavoittelematon yhdistys, joka tarjoaa 26 maahanmuuttajanuorelle töitä. Nuoret opettavat maahanmuuttajalapsia, jolloin pienemmät lapset oppivat ja nuoret saavat työkokemusta. Nuoret tulevat perheistä, joissa palkkatyön merkitys erityisesti korostuu.

Kauppakeskus Itiksessä tehtiin parin kuukauden kokeilu, jossa somalin- ja arabiankieliset nuoret työskentelivät infopisteapulaisina. Nuoret saivat hyvää työkokemusta asiakaspalvelussa ja vieraskieliset asiakkaat entistä paremmin neuvoja ja palvelua. Lisäksi nuoria palkattiin Itikseen päivittämään yritysten yhteystiedot.

Lähde: Maahanmuuttajanuorten Helsinki


Päivitetty/Updated: 19.06.2017

Yhteistyökumppaneita

Twitter

Yhteistyökumppaneita

Tietoa Vastuullisuusuutisista

Vastuullisuusuutiset.fi on SoMe-kanava vastuullisille yrityksille ja organisaatioille.

Vastuullisuusuutiset.fi-portaalissa julkaistaan kotimaisia ja kansainvälisiä vastuullisuuden ja kestävän kehityksen uutisia päivittäin – 7 päivänä viikossa vuoden jokaisena päivänä kello 10.00 ja 17.30. Viikottain julkaisemme myös yhteistyökumppaneidemme parhaat käytännöt lukijoillemme.

Kello 10 ilmestyvän Vastuullisuusuutiset.fi-uutiskirjeen voi tilata kuka tahansa. Vastuullisuusuutiset.fi-uutisten toimituksesta vastaavat Crnet Oy ja CRnet Verkosto. Teknisestä toteutuksesta vastaa Metael Oy. Vastuullisuusuutiset.fi vastaava päätoimittaja on TkT Tuula Pohjola.

Lisää tietoa Vastuullisuusuutiset.fi-yhteistyöstä

About Us

Vastuullisuusuutiset.fi (CSR News) is a social media channel for responsible businesses and organizations.

Vastuullisuusuutiset.fi publishes national and international news about corporate social responsibility (CSR) and sustainable development - every day of the year at 10.00 and 17.30. We also publish weekly best practice news from our partner organizations.

Anyone can subscribe to the Vastuullisuusuutiset.fi- morning newsletter free of charge. The news are assembled by CRnet Oy and CRnet Network. The technical execution is provided by Metael Oy. The Editor in Chief is D.Sc.(Tech.) Tuula Pohjola.