Tänä vuonna luettu 1 053 786 uutista.
This year 1 053 786 news read.

WWF:n talkoolaiset kunnostavat perinnetilaa Liesjärven kansallispuistossa

Liesjärven kansallispuistossa talkoillaan parhaillaan 19 vapaaehtoisen voimin. Talkoolaiset hoitavat kansallispuiston arvokasta perinnemaisemaa ja kunnostavat sen keskellä sijaitsevaa Korteniemen vanhaa metsänvartijatilaa.

Sunnuntaina 18.6. päättyvä talkooleiri järjestetään yhteistyössä Metsähallituksen Etelä-Suomen luontopalvelujen sekä Allergia-, Iho- ja Astmaliiton kanssa. WWF:n vapaaehtoiset työskentelivät Liesjärvellä ensimmäisen kerran jo kesällä 1979.

Metsähallituksen ylläpitämä Korteniemen perinnetila rakennuksineen, niittyineen ja viljelyksineen on säilynyt lähes muuttumattomana koko itsenäisen Suomen olemassaolon ajan. Tilalla laiduntaa myös alkuperäisrotuisia suomenlampaita, kyyttöjä ja suomenhevosia. Jotta keto- ja niittykasvit voisivat jatkaa kukoistustaan, talkoolaiset niittävät ja raivaavat auki niiden kasvupaikkoja.

"Niitosta ja laidunnuksesta hyötyvät erityisesti ketoneilikka ja ketonoidanlukko, jotka ovat maassamme voimakkaasti taantuneet", sanoo puistomestari Annamari Ilola Metsähallituksesta.

"Peräti kolmasosa Suomen uhanalaisista lajeista elää niittyjen ja ketojen kaltaisissa perinneympäristöissä. Hoitamattomina perinneympäristöt kasvavat nopeasti umpeen ja menettävät rikkaan lajistonsa. Vapaaehtoisten työpanos on siis äärimmäisen tärkeä", sanoo WWF:n suojeluasiantuntija Annukka Valkeapää.

Talkooleirin aikana myös korjataan laitumien vanhoja riukuaitoja, kunnostetaan niittyladon pärekattoa sekä hoidetaan kasvimaiden perinteisiä hyötykasveja, kuten Aunuksen ruista, pellavaa ja kahdeksaa vanhaa perunalajiketta. Lisäksi rantalaitumia raivataan ja avataan näkymää Liesjärvelle.

Lähde: WWF


Päivitetty/Updated: 14.06.2017

Yhteistyökumppaneita

Twitter

Yhteistyökumppaneita

Tietoa Vastuullisuusuutisista

Vastuullisuusuutiset.fi on SoMe-kanava vastuullisille yrityksille ja organisaatioille.

Vastuullisuusuutiset.fi-portaalissa julkaistaan kotimaisia ja kansainvälisiä vastuullisuuden ja kestävän kehityksen uutisia päivittäin – 7 päivänä viikossa vuoden jokaisena päivänä kello 10.00 ja 17.30. Viikottain julkaisemme myös yhteistyökumppaneidemme parhaat käytännöt lukijoillemme.

Kello 10 ilmestyvän Vastuullisuusuutiset.fi-uutiskirjeen voi tilata kuka tahansa. Vastuullisuusuutiset.fi-uutisten toimituksesta vastaavat Crnet Oy ja CRnet Verkosto. Teknisestä toteutuksesta vastaa Metael Oy. Vastuullisuusuutiset.fi vastaava päätoimittaja on TkT Tuula Pohjola.

Lisää tietoa Vastuullisuusuutiset.fi-yhteistyöstä

About Us

Vastuullisuusuutiset.fi (CSR News) is a social media channel for responsible businesses and organizations.

Vastuullisuusuutiset.fi publishes national and international news about corporate social responsibility (CSR) and sustainable development - every day of the year at 10.00 and 17.30. We also publish weekly best practice news from our partner organizations.

Anyone can subscribe to the Vastuullisuusuutiset.fi- morning newsletter free of charge. The news are assembled by CRnet Oy and CRnet Network. The technical execution is provided by Metael Oy. The Editor in Chief is D.Sc.(Tech.) Tuula Pohjola.