Tänä vuonna luettu 1 053 831 uutista.
This year 1 053 831 news read.

Suomalainen startup palkittiin - älykkäät reput ja kypärät toivat voiton

Tespackin kehittämiä tuotetta voi hyödyntää myös sotilaskäytössä.

Suomalainen älyenergiaratkaisuihin keskittynyt Tespack on valmiina kasvuun. Yhtiö palkittiin vastikään Brysselissä EU:n startup-yritysten kilpailussa energiasarjassa.

Tespack on luonut reppureissaajalle ja extreme-harrastajille ratkaisun, jossa äärimmäisissä oloissa voi reppuun sijoitetulla aurinkopaneelilla ladata kaikki älytuotteensa läppäriä myöten. Tuote on tarkoitettu vapaa-ajan käyttöön, mutta sillä on myös sotilassovellutuksia.

Palkintoseremoniaan Brysseliin saapunut yrityksen omistajiin ja johtoon kuuluva Caritta Seppä on otettu palkinnosta. "Se, että meidän palkittiin parhaana energia-startupina koko Euroopassa, tuntuu todella hienolta."  Sepän mukaan palkinto tuo yritykselle paitsi näkyvyyttä, myös mahdollisuuden päästä EU-rahoituksen piiriin.

Energiareppu ei sinällään ole uusi keksintö. Kehitysyhteistyössä tunnetaan vastaava tuote, jossa paneeli lataa akut, eikä autoja tarvita kuljettamaan generaattoreita tai muita laitteita tiettömille taipaleille.

Seppä on tietoinen tästä. Hänen mukaansa Tespack on kuitenkin kehittänyt paneeliaan ja akkuaan edelleen sekä kiinnittänyt huomiota erityisesti muotoiluun. Kolmen puhelimen akut saa ladattua täyteen 12 minuutissa. "Tämä on uudenlaista ja turvallisempaa teknologiaa. Aurinkopaneeli on kestävämpi ja toimii myös pilvisellä säällä", Seppä sanoo.

Yhtiössä on kehitetty myös älykypärä. Tuote on suunniteltu talvi-urheilijoiden tarpeisiin, esimerkiksi laskettelijoille ja lumilautailijoille.  "He pystyvät lataamaan kaikki go-action-kamerat ja muut laitteet samalla, kun lautailevat."

Tespack tekee Sepän mukaan yhteistyötä myös kehitysyhteistyöjärjestöjen ja ­puolustusvoimien kanssa, mutta pääpaino on tavallisissa kuluttajatuotteissa. Sepän mukaan yhtiö kehittelee myös softaa. "Armeijan puolelta löytyivät kontaktit ja isommat tilaukset, mutta tulevaisuudessa haluamme pitää (tuotemerkin) kuluttajabrändinä."

2014 toimintansa aloittaneen Tespackin liikevaihto on vielä vaatimatonta 500 000-1 000 000 euron luokkaa, mutta kasvuhalut ja odotukset ovat kovat. "Tämä vuosi tulee olemaan erittäin suurta kasvua. Me haluamme olla yritys, joka tuo energian kaikille", Seppä sanoo.

Lähde: Kauppalehti


Päivitetty/Updated: 15.06.2017

Yhteistyökumppaneita

Twitter

Yhteistyökumppaneita

Tietoa Vastuullisuusuutisista

Vastuullisuusuutiset.fi on SoMe-kanava vastuullisille yrityksille ja organisaatioille.

Vastuullisuusuutiset.fi-portaalissa julkaistaan kotimaisia ja kansainvälisiä vastuullisuuden ja kestävän kehityksen uutisia päivittäin – 7 päivänä viikossa vuoden jokaisena päivänä kello 10.00 ja 17.30. Viikottain julkaisemme myös yhteistyökumppaneidemme parhaat käytännöt lukijoillemme.

Kello 10 ilmestyvän Vastuullisuusuutiset.fi-uutiskirjeen voi tilata kuka tahansa. Vastuullisuusuutiset.fi-uutisten toimituksesta vastaavat Crnet Oy ja CRnet Verkosto. Teknisestä toteutuksesta vastaa Metael Oy. Vastuullisuusuutiset.fi vastaava päätoimittaja on TkT Tuula Pohjola.

Lisää tietoa Vastuullisuusuutiset.fi-yhteistyöstä

About Us

Vastuullisuusuutiset.fi (CSR News) is a social media channel for responsible businesses and organizations.

Vastuullisuusuutiset.fi publishes national and international news about corporate social responsibility (CSR) and sustainable development - every day of the year at 10.00 and 17.30. We also publish weekly best practice news from our partner organizations.

Anyone can subscribe to the Vastuullisuusuutiset.fi- morning newsletter free of charge. The news are assembled by CRnet Oy and CRnet Network. The technical execution is provided by Metael Oy. The Editor in Chief is D.Sc.(Tech.) Tuula Pohjola.