Tänä vuonna luettu 1 053 781 uutista.
This year 1 053 781 news read.

Sähköautojen yleistyminen vaatii riittävästi latauspisteitä   

Jokapäiväisten asioiden hoitamisessa on joskus oma auto tarpeen. Sähkö on yksi tulevaisuuden vaihtoehtoisista polttoaineista, jolla voidaan parantaa kaupunkien ilmanlaatua sekä vähentää liikenteestä aiheutuvia meluhaittoja. Käytettäessä uusiutuvaa energiaa myös hiilidioksidipäästöt vähenevät. 

Sähköinen liikenne -hankkeen tietokantaan ilmoitettujen sähköautojen julkisten latauspisteiden määrä on kahdessa vuodessa noussut Suomessa 710:een, kun luku vielä vuonna 2014 oli 227. 

Pikalatauspisteet valtaväylien varrella luovat edellytyksiä sähköautojen käytön lisäämiseksi.  Luonteva tapa ladata sähköauto on myös hoitaa se kaupankäynnin yhteydessä.

HOK-Elannon ensimmäinen julkinen latausasema avattiin syyskuussa 2012 ja nykyisellään sähköauton voi ladata kaikissa 12 Prismassa ja kahdessa S-marketissa. Lisäksi HOK-Elannon 4 pikalatausasemaa ABC-asemilla ovat osa koko ABC-ketjun 29 latausaseman verkostoa Suomessa. Kestävämpää liikkumista tukee se, että kolmasosa HOK-Elannon käyttämästä ja myös latauspisteiden kautta kulutetusta sähköstä on tuulivoimalla tuotettua.

HOK-Elanto seuraa latausasemiensa käyttömääriä, ja viimeisen kolmen vuoden aikana jokaisen latausaseman käyttö on kasvanut. Esimerkiksi Prisma Itäkeskuksen latauskerrat vuorokautta kohden ovat vuodessa kasvaneet viisinkertaiseksi. Samassa ajassa kyseisen latausaseman kautta ladattu kokonaisenergiamäärä on kasvanut kolminkertaiseksi. Keskimääräinen latausaika on nykyisellään 80 minuuttia. 

Oma sähköauto ei ole aina ainoa vaihtoehto. Hetkittäiseen autotarpeeseen on myös muita kestäviä vaihtoehtoja, kuten täyssähköauton tuntivuokrauspalvelu. Yksi tällainen vuokrauspiste löytyy Viikin Prisman yhteydestä. Auto vuokrataan älypuhelinsovelluksella, jonka jälkeen auton voi noutaa palvelupisteeltä, irrottaa auton laturista ja lähteä liikkeelle. Auto palautetaan käytön jälkeen palvelupisteelle, kiinnitetään latauspistoke laturiin ja vuokraus päätetään sovelluksella. Asiakas maksaa vain auton käytöstä.   

Lähde:  HOK-Elanto


Päivitetty/Updated: 04.01.2017

Yhteistyökumppaneita

Twitter

Yhteistyökumppaneita

Tietoa Vastuullisuusuutisista

Vastuullisuusuutiset.fi on SoMe-kanava vastuullisille yrityksille ja organisaatioille.

Vastuullisuusuutiset.fi-portaalissa julkaistaan kotimaisia ja kansainvälisiä vastuullisuuden ja kestävän kehityksen uutisia päivittäin – 7 päivänä viikossa vuoden jokaisena päivänä kello 10.00 ja 17.30. Viikottain julkaisemme myös yhteistyökumppaneidemme parhaat käytännöt lukijoillemme.

Kello 10 ilmestyvän Vastuullisuusuutiset.fi-uutiskirjeen voi tilata kuka tahansa. Vastuullisuusuutiset.fi-uutisten toimituksesta vastaavat Crnet Oy ja CRnet Verkosto. Teknisestä toteutuksesta vastaa Metael Oy. Vastuullisuusuutiset.fi vastaava päätoimittaja on TkT Tuula Pohjola.

Lisää tietoa Vastuullisuusuutiset.fi-yhteistyöstä

About Us

Vastuullisuusuutiset.fi (CSR News) is a social media channel for responsible businesses and organizations.

Vastuullisuusuutiset.fi publishes national and international news about corporate social responsibility (CSR) and sustainable development - every day of the year at 10.00 and 17.30. We also publish weekly best practice news from our partner organizations.

Anyone can subscribe to the Vastuullisuusuutiset.fi- morning newsletter free of charge. The news are assembled by CRnet Oy and CRnet Network. The technical execution is provided by Metael Oy. The Editor in Chief is D.Sc.(Tech.) Tuula Pohjola.