Tänä vuonna luettu 2 513 841 uutista.
This year 2 513 841 news read.

Helsingissä kokeillaan remonttitarvikkeiden vuokrausta

Jos työkaluja tarvitsee harvakseltaan, niitä ei välttämättä ole järkevää ostaa omaksi. Yhtä hyvin niitä voisi vuokrata. Helsingin Teurastamolle avataan pilottina virtuaalinen rautakauppa, joka vuokraa työvälineitä ja siivouslaitteita 24/7. K-rauta on mukana kokeilussa. Virtuaalinen rautakauppa Liiteri on kierto- ja jakamistalouteen liittyvä kokeilu. Työvälineitä tarvitsevat voivat vuokrata ne verkkopalvelusta ja noutaa aina auki olevasta palvelupisteestä Teurastamolta.  

Syyskuun lopussa käynnistyvässä kokeilussa selvitetään vuokraamisen ja lainaamisen liiketoiminnallisia mahdollisuuksia. K-rauta haluaa selvittää, miten se voisi tarjota paremmin ratkaisuja asiakkaidensa arkeen. "Olemme perinteisesti ajatelleet, että tehtävämme on myydä mahdollisimman paljon uusia koneita ja laitteita. Ehkä kaikki remonttia suunnittelevat eivät kuitenkaan halua ostaa niitä. Työvälineiden vuokraus saattaa olla tarvittava kipinä remontin aloittamiselle", K-rauta-ketjun ketjujohtaja Virpi Viinikainen sanoo. 

Liiteri liittyy VTT:n koordinoimaan tutkimushankkeeseen nimeltä Aarre, jossa kehitetään kiertotalouden liiketoimintamalleja. Aarretta rahoittaa Tekes, ja siinä ovat tutkimuskumppaneina Suomen ympäristökeskus sekä Helsingin yliopiston Kuluttajatutkimuskeskus. 

Liiterin toteuttaa CoReorient yhdessä Aarre-projektin kanssa. K-raudan ohella pilotissa ovat mukana Helsingin seudun ympäristöpalvelut, Teknologiateollisuus ry, SER-kierrätys, Espoon kaupunki, Purjebägit Oy, Kierrätysverkko Oy, Metrosuutarit, pyörähuoltoovelle.fi ja kauppahalli24.

Lähde: kauppa.fiPäivitetty/Updated: 19.09.2016

Yhteistyökumppaneita

Twitter

Yhteistyökumppaneita

Tietoa Vastuullisuusuutisista

Vastuullisuusuutiset.fi on SoMe-kanava vastuullisille yrityksille ja organisaatioille.

Vastuullisuusuutiset.fi-portaalissa julkaistaan kotimaisia ja kansainvälisiä vastuullisuuden ja kestävän kehityksen uutisia päivittäin – 7 päivänä viikossa vuoden jokaisena päivänä kello 10.00 ja 17.30. Viikottain julkaisemme myös yhteistyökumppaneidemme parhaat käytännöt lukijoillemme.

Kello 10 ilmestyvän Vastuullisuusuutiset.fi-uutiskirjeen voi tilata kuka tahansa. Vastuullisuusuutiset.fi-uutisten toimituksesta vastaavat Crnet Oy ja CRnet Verkosto. Teknisestä toteutuksesta vastaa Metael Oy. Vastuullisuusuutiset.fi vastaava päätoimittaja on TkT Tuula Pohjola.

Lisää tietoa Vastuullisuusuutiset.fi-yhteistyöstä

About Us

Vastuullisuusuutiset.fi (CSR News) is a social media channel for responsible businesses and organizations.

Vastuullisuusuutiset.fi publishes national and international news about corporate social responsibility (CSR) and sustainable development - every day of the year at 10.00 and 17.30. We also publish weekly best practice news from our partner organizations.

Anyone can subscribe to the Vastuullisuusuutiset.fi- morning newsletter free of charge. The news are assembled by CRnet Oy and CRnet Network. The technical execution is provided by Metael Oy. The Editor in Chief is D.Sc.(Tech.) Tuula Pohjola.